Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Oštetila tvrtku za više milijuna kuna

Nije vodila poslovne knjige, a u više navrata je s računa tvrtke na svoje i račune drugih stranih državljana isplaćivala novac.

Objavljeno 03.09.2020
Ivona Amidžić

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje vezano uz počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Za počinjenje navedenih kaznenih djela sumnjiči se 70-godišnja državljanka Italije, a kaznena djela je počinila kao odgovorna osoba tvrtke koja je u vrijeme počinjenja kaznenih djela imala sjedište na području Primorsko-goranske županije.

Sumnja se da od osnivanja tvrtke u studenom 2015. godine pa do svibnja 2016. godine nije prijavila obvezu poreza na dodanu vrijednost u iznosu većem od 1,6 milijuna kuna. Isto tako, nije vodila niti poslovne knjige te je u više navrata s računa tvrtke na svoje i račune drugih stranih državljana isplaćivala novac čime je tvrtku oštetila za više milijuna kuna.

Osumnjičena je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

foto: screenshot

Tagovi: novac, poslovne knjige, tvrtka, utaja poreza,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE