Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Ozljeda Lukasa Mullera u Kulmu klasificirana kao nesreća na radu

Nesretni Austrijanac je stradao na treningu, a prilikom pada je slomio šesti i sedmi vratni pršljen

Objavljeno 03.05.2019
Lucija Tokić

Sud u Klagenfurtu presudio je kako je ozljeda austrijskog skijaša skakača Lukasa Mullera (27) nastala nakon pada na svjetskom prvenstvu 2016. na letaonici u Kulmu nesreća na radu.

 

Nesretni Austrijanac je stradao na treningu, a prilikom pada je slomio šesti i sedmi vratni pršljen nakon čega je ostao paraliziran.

Bivši svjetski juniorski prvak je završio u invalidskim kolicima i od tada pokušava dokazati kako je njegova ozljeda nastala kao nesreća na radu.

Zbog nesreće je bio prisiljen promijeniti način života što mu je uzrokovalo velike troškove. S druge strane, Austrijski skijaški savez (OSV) i organizatori natjecanja su nesreću opisali kao ozljedu, ali je sud stao na stranu skakača.

“Lukas Muller bio je veliki talent za skakanje, a njegova katastrofa bila je velika tragedija”, kazao je predsjednik OSV-a Peter Schrocksnadel dodavši kako će Savez sada ispitati kakve će posljedice imati ova presuda na buduća natjecanja i organizatore.

“Ova presuda ne utječe samo na rad OSV-a, nego bi mogla utjecati i na druge sportske saveze i organizatore u Austriji. Pitanje je, kakav je status socijalnog osiguranja ljudi i volonteri koji sudjeluju u sportskim događajima i kakve će posljedice imati za male događaje,” kazao je Schrocksnadel.

 

Iz OSV-a su poručili kako su da sada mnogo učinili kako bi pomogli mladom skijašku skakaču. Muller je od osiguranja saveza dobio 480.000 eura, a od osiguranja Međunarodne skijaške federacije oko 300.000 eura.

Međutim, nakon sudske presude, Muller će imati pravo i na naknadu cjeloživotnih troškova.

(Hina)

foto: Lukas Muller (Instagram)

Tagovi: lukas muller,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

Vezane vijesti

Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE