Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Piše OsijekNEWS: Štenić u vrećici bačen u Dravu!

Nepoznati počinitelj u Osijeku bacio je štenića, zavezanog u vrećici zajedno s velikim kamenom u Dravu, a policija nije baš najzahvalnije reagirala...

Objavljeno 12.09.2018
Antonela Verković

Naime, u utorak je slučajna prolaznica bila u svakodnevnoj šetnji sa svojim psima na Pampasu. Ništa ne bi bilo neobično da nije slučajno ugledala vrećicu iz koje je djelomično virilo crno krzno.

To joj je odmah bilo sumnjivo pa je izvukla vrećicu na obalu i šokirala se sadržajem: kroz pokidanu rupu na vrećici virila je crna, kuštrava glavica šteneta koje se pokušalo boriti za život, ali bez imalo šanse.

Vrh vreće bio je dobro zavezan, a u vreći ispod psića veliki, teški kamen… – o ovoj strašnoj priči obaviještava ‘Udruga Pobjede’ za zaštitu životinja.

POLICIJA NIJE NAJZAHVALNIJE REAGIRALA..

Nakon što je šokirana prolaznica vidjela sadržaj vrećice, odmah je nazvala policiju na što su se oni začudili, jer čini se, nisu očekivali da ih se zove zbog takvog slučaja, iako se prijavljuje počinjeno kazneno djelo! Da im poziv nije bio baš najugodniji potvrđuje pitanje ”da li je pas krepan?”

Ipak, nadležni su izašli na teren, napravili zapisnik, pozvali higijeničarsku službu veterinarske stanice, od kojih se kasnije doznalo da je riječ o štenetu od tri mjeseca.

”KOME ŠTENCI IDU NA DUŠU, TKO JE ODGOVORAN?”

– Želimo pravdu za ovog malenog mučenika koji nije ništa nikome skrivio, osim što se rodio i očito nekome bio višak, a za kastraciju se škrtari i naziva ju se neprirodnom. Ovo je valjda priroda, ona istinska. Ali ljudska – naveli su iz Udruge.

Ovaj psić nije prva žrtva u gradu, stoga iz Udruge apeliraju na vlast koja bi trebala obaviti kontrolu mikročipova i konačno komunalnom odredbom propisati obveznu kastraciju. Dojave o napuštenim štencima su svakodnevne. Kome idu na dušu? Tko je odgovoran?

 

štene

Tagovi: drava, Osijek, pas, zaštita životinja,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE