Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Plenković: HDZ-ova lista je kombinacija iskustva, znanja i najboljih godina

''HDZ svojim optimizmom želi promijeniti atmosferu beznađa'' - dodao je.

Objavljeno 13.04.2019
Antonela Verković

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u subotu kako je HDZ-ova lista na izborima za Europski parlament u svibnju, kombinacija velikoga iskustva, znanja, mladosti, najboljih godina, dokazanih ljudi u stranci i na drugim dužnostima koje su obnašali.

Plenković je to izjavio odgovarajući na pitanja novinara poslije predstavljanja kandidata HDZ-ove liste u subotu u Zagrebu.

Naglasio je kako je Hrvatska usidrena u Europskoj uniji po vrijednostima koje i u HDZ-u dijele – državotvornim, domoljubnim, demokršćanskim i narodnjačkim.

Predstavljajući kandidate stranke rekao je kako HDZ nastoji dobiti izbore s ovom listom i tako još više osnažiti hrvatsko gospodarstvo.

Plenković je ocijenio kako su predstojeći izbori za Europski parlament izbori između onih koji znaju i drže smjer razvoja zemlje, i onih koji bi išli nazad i izolirali Hrvatsku, a za naše društvo gore učinili nego bolest.

“Ovi će izbori pokazati koji će politički smjer prevagnuti te koja stranka i koje politike imaju potporu”, rekao je Plenković, naglasivši da je HDZ čvrsto europski usmjerena stranaka što će to dokazati pobjedom najbolje liste.
Plenković je, na upit novinara, komentirao i jučerašnju poruku Ognjena Krausa kako neće biti zajedničke komemoracije u Jasenovcu sve dok se iz javnoga prostora ne makne pozdrav ‘Za dom! Spremni! ‘.
“Smatram da bi bilo zdravo za hrvatsko društvo da postoji jedna jedinstvena komemoracija u Jasenovcu, ona službena koja je sutra”, rekao je premijer dodavši kako će on biti u Jasenovcu na državnoj komemoraciji i “odati počast  žrtvama zločinačkoga ustaškog režima”.

Poručio je i kako njegova Vlada čini sve da se manjine u Hrvatskoj dobro osjećaju.
Ocijenio je dobrim međunarodno pozicioniranje Hrvatske, onako kako ga radi Vlada, zastupnici HDZ-a u EU parlamentu te kako djeluju u različitim međunarodnim forumima.

“To pozicioniranje je dio naše strategije, naše politike”, rekao je Plenković.  Hrvatska je izvrsno predsjedala Odborom ministara Vijeća Europe, a potpredsjednica Vlade je u najužem krugu za izbor glavnoga tajnika Vijeća Europe, dodao je.

“Naša zastupnica u EU parlamentu”, istaknuo je predsjednik HDZ-a, “bit će izabrana za članicu Revizijskoga suda, a HDZ će biti domaćin velikoga kongresa Europske pučke stranke u studenome u Zagrebu, na kojem će biti dvije tisuće ljudi”.

Izrazio je uvjerenost i kako će rezultati koje će europski pučani imati na predstojećim EU izborima, s obzirom na veličinu zemlje, najbolji biti oni u Hrvatskoj, od cijele   obitelji Europske pučke stranke.

“Predsjedanje Hrvatske Europskom unijom bit će kruna našeg zalaganja”, ocijenio je Plenković, dodavši kako ono dolazi na 30 obljetnicu državne samostalnosti Republike Hrvatske.

Upitao je i gdje su oni koji su protiv Europe kada je riječ o izlasku iz prekomjernoga proračunskog deficita, oni koji su protiv, kada je u pitanju izlazak iz makroekonomske neravnoteže, oni koji su protiv Europe kad je u pitanju vraćanje Hrvatske na investicijski rejting?

“To su konkretne u stvari, koje radimo, plus 14 milijarda koje smo više dobili u odnosu na ono što smo uplatili u EU”, naglasio je Plenković.

Nositelj HDZ-ove liste na izborima za Europski parlament Karlo Ressler je istaknuo kako se HDZ-ova lista od drugih lista razlikuje po svojim narodnjačkim i demokršćanskim vrijednostima te postignućima hrvatskoga društva koja su zajedno ostvarena pod vodstvom HDZ-a.
“Drugi element, koji za razliku od drugih imamo, jesu naše znanje i sposobnost kojima uvodimo bitne promjene važne za Hrvatsku”, rekao je Ressler.

HDZ svojim optimizmom želi promijeniti atmosferu beznađa, dodao je.

Na predstavljanju u Francuskom paviljonu u zagrebačkom Studentskom centru predstavilo se 12 kandidata s liste HDZ-a za Europski parlament: Karlo Ressler, Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Željana Zovko, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Goran Pauk, Nikolina Brnjac, Stjepan Ribić, Domagoj Maroević, Danijel Marušić te Stjepan Adanić.

 

(Hina)

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Tagovi: europski parlament, hdz, hdz-ova lista, izbori, plenković, premijer,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE