Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Plenković: Žalac treba nastaviti raditi ono na čemu je i do sada radila

''Imamo mi još puno posla'' - istaknuo je premijer...

Objavljeno 22.03.2019
Antonela Verković

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u petak u Bruxellesu da odvaja prometnu nesreću u kojoj je sudjelovala ministrica Gabrijela Žalac i slučaj s luksuznim mercedesom te da ona nastavlja raditi ono u čemu je do sada dosta napravila.

“Odvajam priču s prometnom nesrećom i tu sam sve rekao. O ovome drugome mi smo razgovarali  i jučer sam rekao ono što je ministrica kazala meni i što je rekla u javnosti. Nemam tu više što dodati, ona radi svoj posao i ima zadaću nastaviti na onome što smo radili u našem mandatu”, rekao je Plenković.

Dodao je da je ova vlada zatekla samo devet posto ugovorenih sredstava iz fondova Europske unije, da se sada to podiglo na 65 posto, a do kraja godine cilj je podići na 85 posto.

Plenković naglašava potrebu da javnost uvidi kolika je važnost europskih fondova za gospodarski razvoj, sustizanje bogatijih članica EU-a i za smanjivanje razlika u razvijenosti unutar Hrvatske.

“Ona radi upravo na ta oba projekta. Primjerice kroz projekt Slavonija, koji zbog važnosti detaljno pratim i znam koliko je do sada napravila i kolike smo iskorake napravili u posljednje vrijeme, a da ne govorimo o radu na nacionalnoj strategiji do 2030. Imamo mi još puno posla, a prometna nesreća se nažalost dogodila i pritom je najvažnije da je djevojčica dobro”, rekao je Plenković.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a u posljednje je vrijeme u središtu pozornosti nakon prometne nesreće u kojoj je  bez važeće vozačke dozvole i naletjela na djevojčicu u Vinkovcima, te otkrića o najmu luksuznog mercedesa koji su od tvrtke šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja unajmili njezini roditelji.

(Hina)

FOTO: HINA/ European Union/ Zucchi-Enzo/ ml

Tagovi: eu, Gabrijela Žalac, mercedes, plenković, premijer, projekti, prometna nesreća, žalac,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE