Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Početkom rujna u Lici kreće Prvi hrvatski festival hodanja

Sve i da do sad niste bili neki ljubitelji dužih šetnji, evo prilike da ih zavolite - još se stignete prijaviti za sudjelovanje u festivalu, dobro se zabaviti i učiniti nešto korisno za svoje zdravlje!

Objavljeno 08.08.2018
Antonela Verković

U zdravom tijelu zdrav duh! Toga je svjesna i Turistička zajednica Ličko-senjske županije koja se trudi kroz zanimljiv i do sada Hrvatskoj neviđen način prikazati dobrobiti koje aktivan način života i hodanje pridonose organizmu. Tim povodom, organiziran je prvi hrvatski festival hodanja koji će biti održan 1. i 2 rujna na području Gospića i Otočca.

Direktor ličko-senjske Turističke zajednice Ivan Radošević rekao je da gradovi Gospić i Otočac zadovoljavaju sve kriterije takvog tipa festivala. – Svi smo izuzetno motivirani postaviti Hrvatsku na svjetsku kartu vodećih festivala hodanja, a naš hrvatski će, sigurni smo postati tradicionalan – rekao je Radošević, pozvavši ljubitelje hodanja da se prijave kako bi uživali u dvodnevnom prazniku zdravlja, sporta i zabave.

Prijavljeni šetači prvog dana noge će moći ‘protegnuti’ na dvjema stazama nazvanima “Tesla”, duljine 23, odnosno 30 kilometara koje se nalaze na području Gospića i povezuju niz atraktivnih lokacija.

Drugog dana polazak je planiran iz centra Otočca stazama “Gacka” dugima 18, odnosno 34 kilometra.

Dobrobiti hodanja su brojne, rekla je Ana Vuković iz portala The Plitvice Times. Činjenica je da se sa svakom minutom potrošenom na hodanje može produžiti život za jednu i pola do dvije minute, što je izvrstan motiv za sve koji žele nešto dobro učiniti za svoje zdravlje, uz dobar provod i uživanje u ljepotama Like.

Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje do 26. kolovoza putem internetske stranice http://www.croatiawalk.com/

 

 

(Hina)

Tagovi: hodanje, ličko-senjska županija, prvi hrvatski festival hodanja, turistička zajednica ličko-senjska, turizam,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE