Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Predloženo da se Oliver Dragojević proglasi počasnim građaninom Splitsko-dalmatinske županije

Oliceru je odana počast i minutom šutnje na sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Također, raspravljalo se o riješavanju prometnih gužvi između Trogira, Splita i Omiša.

Objavljeno 30.07.2018
Antonela Verković

Na sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak je minutom šutnje odana počast istaknutom glazbenom umjetniku Oliveru Dragojeviću koji je umro u nedjelju, a na prijedlog župan Blaženka Bobana uvrštena je na dnevni red i točka o donošenju odluke da se Dragojevića proglasi počasnim građaninom te županije.

– Oliver Dragojević je čovjek koji je zadužio i proslavio Dalmaciju i Splitsko-dalmatinsku županiju – rekao je župan Boban.

IZGRADNJA CESTA

Na dnevnom redu današnje sjednice je, među ostalim, i izvješće o stanju i planiranoj izgradnji cesta na području županije.
Prije početka sjednice predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak i predsjednik splitskog HSLS-a Tonči Blažević pokušali su uručiti županu Bobanu, kako su rekli, “šator za kampiranje pred Vladom”  podsjetivši ga, kako su istaknuli, na njegovo predizborno obećanje da će kampirati pred Vladom dok se ne riješi problem “prometnog čvora oko Splita”, odnosno prometnih gužvi između Trogira, Splita i Omiša.

Župan je odbio primiti “šator za kampiranje pred Vladom” podsjetivši ih da je u predizbornoj kampanji govorio o kampiranju radi izgradnje tunela kroz Kozjak a ne za prometnicu od Omiša do Splita. Boban je istaknuo da Vlada RH na sjednici u Splitu raspravljala o cesti Split-Omiš kao strateškom prometnom projektu.
Na prosvjednom skupu uoči sjednice splitsko-dalmatinske županijske skupštine uz tek nekoliko nazočnih Puljak, Blažević i predstavnici Građanske inicijative za brzu cestu “Trogir-Omiš” istaknuli su transparent s natpisom “‘Brza’ cesta Trogir -Omiš.”

(Hina)

Tagovi: oliver dragojević, sjednica, split, Splitsko-dalmatinska županija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE