Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Predstavnici američkih visokih učilišta po sedmi put u Zagrebu!

Američki koledži i sveučilišta predstavit će se hrvatskim učenicima i studentima u travnju ove godine

Objavljeno 02.03.2020
Ivona Amidžić

U srijedu, 8. travnja 2020., od 16.30 do 18.30 sati u Američkoj međunarodnoj školi u Zagrebu održat će se već tradicionalni sajam visokog obrazovanja EducationUSA, koji organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni centar mreže EducationUSA u Hrvatskoj.

Na Sajmu će američka visoka učilišta predstaviti svoje preddiplomske i diplomske studijske programe, dati informacije o dostupnim stipendijama za međunarodne studente i postupku prijave na svoje programe, a svi posjetitelji moći će i obići školu u kojoj se Sajam održava i saznati kako izgleda učenje na američki način.

Kako je Sajam izgledao prošle godine, pogledajte u videu.

Sajam visokog obrazovanja, EducationUSA, jedinstven je događaj u Hrvatskoj koji već sedmu godinu za redom privlači mnoge posjetitelje – studente, učenike, ali i njihove roditelje i nastavnike. Ove godine Sajam će se po prvi puta održati u Američkoj međunarodnoj školi u Zagrebu, partneru ovog događanja, tako da će tijekom ovog događanja svi zainteresirani imati priliku razgledati tu izrazito zanimljivu školu i saznati više o tome na koji način uče njezini učenici.

Na Sajmu se posjetitelji mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta, a od njih također mogu saznati i sve o postupku prijave na programe visokih učilišta u SAD-u. Sajam u Zagrebu organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni centar mreže EducationUSA u Hrvatskoj. EducationUSA mreža je savjetodavnih centara u više od 170 zemalja svijeta koju podržava američki State Department, a čiji savjetnici nude točne i sveobuhvatne informacije o studiranju u SAD-u.

Neki od izlagača koji su dosad potvrdili svoje sudjelovanje na sajmu visokog obrazovanja EducationUSA su Wright State UniversityNorthwest Missouri State UniversityUniversity of South AlabamaUniversity of Colorado BoulderWebster UniversitySnow College Valencia College.

Besplatno savjetovanje o upisu na američka visoka učilišta

U okviru Sajma, Institut za razvoj obrazovanja i mreža EducationUSA imat će i svoj štand na kojem će svi posjetitelji moći dobiti informacije o standardiziranim testovima potrebnima za upis studija u SAD-u, kao što su TOEFL, GMAT, GRE i SAT. Prisutni će ondje moći dobiti i besplatno savjetovanje o koracima koji su potrebni za upis na neko od američkih visokih učilišta. Ulaz na Sajam je slobodan uz obaveznu registraciju putem poveznice.

Tagovi: američka visoka učilišta, sajam, sajam visokog obrazovanja,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE