Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Preminuo ravnatelj Klinike Vrapče, Plenković uputio izraze sućuti

''Potpunom predanošću svome zvanju, Vlado Jukić uvelike je utjecao na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije'' - istaknuo je Plenković...

Objavljeno 03.03.2019
Antonela Verković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u nedjelju izraze sućuti obitelji u povodu smrti istaknutoga hrvatskog psihijatra, prof. dr. sc. Vlade Jukića, istaknuvši da će ga Hrvatska pamtiti kao znanstvenika koji je tijekom svog života ostvario najviša stručna i znanstvena dostignuća te na području psihijatrije ostavio neizbrisiv trag.

“Sa žaljenjem sam primio vijest o preranom odlasku istaknutog hrvatskog psihijatra i dugogodišnjeg ravnatelja Klinike za psihijatriju Vrapče Vlade Jukića. Potpunom predanošću svome zvanju, Vlado Jukić uvelike je utjecao na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije, zaduživši pritom svojim radom i širu društvenu zajednicu. Zahvaljujući njemu i njegovoj borbi za prava osoba s duševnim smetnjama, psihijatrijskim pacijentima u našoj zemlji osigurana je i zakonska zaštita koja im kroz Zakon o zaštiti i pravima psihijatrijskih bolesnika jamči brojna prava”, naveo je u izrazima sućuti premijer Plenković.

Hrvatska će ga, istaknuo je, pamtiti i kao najuspješnijeg i najdugovječnijeg ravnatelja Klinike za psihijatriju Vrapče te kao znanstvenika koji je tijekom svog života ostvario najviša stručna i znanstvena dostignuća te na području psihijatrije ostavio neizbrisiv trag.

Istaknuti hrvatski psihijatar i dugogodišnji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče prof. dr. sc. dr. med. Vlado Jukić umro je u u nedjelju u Zagrebu nakon teške bolesti u 68. godini.

Sućut djelatnicima Klinike za psihijatriju Vrapče i obitelji prof. Vlade Jukića poslala je danas i Hrvatska liječnička komora (HLK).

Prof. Jukić bio je predsjednik Skupštine HLK u bivšem sazivu. “Pamtit ćemo ga kao iznimnog kolegu koji se u svom radu zauzimao za unapređenje liječničke struke i statusa liječnika u društvu”, navodi HLK i uz ostalo ističe da je prof. Jukić svojim predanim radom na poseban i originalan način zadužio i širu društvenu zajednicu u kojoj će ostati upamćen kao promicatelj prava osoba s duševnim smetnjama.

(Hina)

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: andrej plenković, sućut, vlado jukić, vrapče,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE