Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Primatelji potpora iz Fonda 5.5 bit će objavljeni 20. svibnja

Fond za kriznu podršku će objaviti rezultate javnog poziva za dodjelu financijskih potpora

Objavljeno 17.05.2020
Marin Marić

Fond 5.5 za kriznu podršku nakon potresa će u srijedu, 20. svibnja objaviti rezultate javnog poziva za dodjelu financijskih potpora iz Fonda. Nakon opsežnog i zahtjevnog procesa provjere valjanosti prijava, te obrade i sortiranja dokumentacije, Zakladno vijeće u završnom je procesu prolaska kroz prijave te će u idućim danima donijeti finalne odluke. Osim objave anonimiziranih rezultata na web stranici zagrebpotres.com i solidarna.hr, svim prijaviteljicama i prijaviteljima poslati će izravan mail kojim ćemo ih obavijestiti jesu li dobili potporu ili ne. Ovim putem također želimo svima zahvaliti na strpljenju.

Podsjetimo, za podršku iz Fonda 5.5 se do isteka roka, u ponoć u srijedu 29. travnja, prijavilo čak 189 zagrebačkih kućanstava. Volonteri su do danas odgovorili na 650 poziva na besplatni telefon, a na mail fond5.5@solidarna.hr pristigla su čak 4.122 dokumenta u 1.011 mailova. Kako navode: “Dokumentacija je, kao što je vidljivo, bila brojna i složena, zaprimljen je velik broj prijava, a osnivači Fonda i Zakladno vijeće koje će donijeti odluku žele, naravno, biti potpuno sigurni da će pravično raspodijeliti sredstva, u skladu s kriterijima postavljenima u Pravilniku o dodjeli financijskih potpora iz Fonda 5.5.”

Osnovna svrha Fonda 5.5 je pružanje podrške socijalno ugroženim kućanstvima koja su se zbog potresa našli u krajnjoj nesigurnosti i oskudici, a podrška koja im je bila na raspolaganju nije odgovarala na njihove egzistencijalne potrebe. Prioritet za dodjelu sredstava će, dakle, u skladu s Pravilnikom, imati socijalno ugrožena kućanstva.

 

Tagovi: fond 5.5, potres, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE