Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Ranteš položio kamen temeljac za skate park

Nakon naslova pobjednika Svjetskog kupa, Ranteš se nada i nastupu na Olimpijskim igrama 2020. godine.

Objavljeno 15.11.2018
Marko Leskovar

Pobjednik Svjetskog kupa u biciklizmu, u disciplini BMX frestyle park, Varaždinac Marin Ranteš u četvrtak je u svom rodnom gradu položio kamen temeljac za izgradnju novog skate parka.

Ranteš je nedavno u Kini, na posljednjoj, četvrtoj postaji ovogodišnje Svjetske serije u BMX-u slobodnog stila, u disciplini park, osvojio peto mjesto te tim rezultatom zauzeo prvo mjesto u ukupnom poretku.

Karijera 23-godišnjeg Varaždinca počela je u skate parku u Varaždinu koji je izgrađen 2005. godine u Parku mladih. Sljedeće godine Varaždin bi na istom mjestu trebao dobiti novi, natjecateljski skate park površine 400 četvornih metara, uz postojeći koji će biti obnovljen.

Pobjednik Svjetskog kupa, koji je, kako je naglasio, za vrhunske rezultate trebao trenirati izvan Varaždina, a ove godine trenirao je i u SAD-u, rekao je da je za njegov uspjeh ipak najvažnija bila varaždinska rampa, iako mala, na kojoj je počeo trenirati.

Nakon naslova pobjednika Svjetskog kupa, Ranteš se nada i nastupu na Olimpijskim igrama 2020. godine.

“Sad sam još više motiviran i spreman za Olimpijske igre. To je najveći cilj. BMX je 2020. prvi put na Olimpijskim igrama i mislim da svaki sportaš želi nastupiti. Imam velike šanse, motivaciju, želju i volju i vjerujem da mogu to ostvariti, još jedan svoj san”, izjavio je Ranteš koji je, sa zamjenikom varaždinskog gradonačelnika Zlatanom Avarom te predsjednikom Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alenom Runcem te stručnim suradnikom u Zajednici Denisom Mladenovićem, položio kamen temeljac budućeg natjecateljskog skate parka u Varaždinu.

Uoči polaganja kamena temeljca, pobjednika Svjetskog kupa u Gradskoj je vijećnici primio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. Čestitao mu je na odličnim rezultatima i izrazio nadu da će tako nastaviti i na Olimpijskim igrama.

“Kad smo 2005. za bicikliste postavljali rampu u Parku mladih htjeli smo da mladi ljudi imaju novi sadržaj, da to netko iskoristi za svoje sportske potencijale. Marin je najbolji dokaz da smo to ostvarili”, rekao je gradonačelnik Čehok.

Tagovi: bmx, ranteš, Varaždin,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE