Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Raspisan natječaj za zakup 30 državnih prostora u sedam hrvatskih gradova

Nudi se 20 poslovnih prostora u Zagrebu, tri u Splitu, dva u Puli i Rijeci, a po jedan u Varaždinu, Kumrovcu i Osijeku

Objavljeno 29.05.2021
Ivona Amidžić

U petak 28.  svibnja 2021. raspisan je drugi ovogodišnji natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske s rokom za predaju ponuda do 2. srpnja 2021. do 12 sati. Natječajem je ponuđeno 30 poslovnih prostora u sedam gradova.

Državne nekretnine d.o.o. natječajem nude u zakup 20 poslovnih prostora u Zagrebu, tri u Splitu, dva u Puli i Rijeci, a po jedan u Varaždinu, Kumrovcu i Osijeku. Najmanji od ponuđenih prostora smješten je u Zagrebu na Marulićevom trgu i veličine je 13 m2, a veliki poslovni prostori čija je površina od 100 m2 do 190 m2 nalaze se u Zagrebu i Osijeku.

Duž zagrebačke Ilice ponuđena su četiri prostora, a najveći od njih, površine 153 m2, nalazi se u nultoj zoni i dvorišnom dijelu Ilice. Na natječaju su ponuđena i dva prostora na 1. katu zgrade, od kojih se prvi nalazi u strogom centru Zagreba, u Gajevoj, i početna mu je mjesečna zakupnina 50 kn/m2, a kod drugoga je riječ o dvorišnom prostoru u Mesničkoj s početnom mjesečnom zakupninom od 38 kn/m2.

Najbolji ponuditelji natječaja imaju priliku zakupiti prostore na frekventnim lokacijama na idućih deset godina. Pregledi prostora po natječaju započinju 14. lipnja u Osijeku, Splitu i Varaždinu te od 15. lipnja u Zagrebu. Prostori se zakupljuju u viđenom stanju, a sve o zakupu potencijalni ponuditelji mogu doznati na poveznici: Što trebate znati ako ste zainteresirani za zakup poslovnog prostora?

Zainteresirani ponuditelji ponude mogu dostaviti do 2. srpnja 2021. do 12 sati na adresu Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb, osobno ili poštom. Detaljne informacije o prostorima, fotografije s tlocrtima i uvjeti natječaja nalaze se na linku: Natječaj za zakup poslovnih prostora 2/21.

Prošle je godine, unatoč poslovanju obilježenom pandemijom, potresima i krizom, objavljeno sedam natječaja putem kojih su u zakup ponuđena 154 poslovna prostora. U poslovne prostore u vlasništvu države kojima upravljaju Državne nekretnine uselilo je stotinu zakupaca u sinergiji s kojima mijenjamo sliku grada, od praznih do funkcionalnih i uređenih prostora. Unatoč zdravstvenoj i gospodarskoj krizi, uspješnost natječaja iznosila je 60% te su sklopljeni ugovori ukupne vrijednosti cca 70 milijuna kuna, dok su u prosjeku cijene po m2 pale za 15% u odnosu na godinu ranije.

Tagovi: državni prostor, državno vlasništvo, natječaj, zakup,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE