Ovaj način pripreme piletine na roštilju, a uz slatkasti okus meda i malo ljutine paprike svidjet će se svima, pa čak i djeci. Njima možda i najviše, a ukoliko ne budete ‘galantni’ u žlicama paprike …
MEDENA PILETINA
U izvjesnoj plastičnoj i metalnoj posudi, a za količinu od kilograma piletine, pomiješajte 3 dl suncokretovog ulja, dvije žlice slatke mljevene paprike, dvije žlice vegete, 1 žličicu bibera, ljute paprike po želji i oko 3 žlice meda. Miješanjem to pretvorite u jednoličnu masu, koliko god je to moguće (marinada)
Piletinu potom razrežite na dijelove pogodne za roštiljanje. Pileća prsa na šnicle, a batkove i zabatke zarežite na nekoliko mjesta plitko, a kako bi bolje upili marinadu.
Piletinu položite u marinadu, miješajte rukama dok piletina ne pokupi što više iste. Dodajte ulja ukoliko je potrebno, odnosno ukoliko piletina nije većim dijelom pokrivena uljem.
Ostavite ju tako nekoliko sati u hladnjaku.
Poslije par sati piletina je spremna za roštiljanje. Sve ostalo je isto kao i sa svakim drugim komadom mesa na roštilju, osim što će ova piletina biti sočna, slatka, ljuta – vrhunska!
Voila. Dobar tek!