Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Referendumska inicijativa “Uzmite novac strankama”: Građani su oduševljeni

Ukidanje proračunskog financiranja političkih stranaka

Objavljeno 13.05.2019
Lucija Tokić

Iz Organizacijskog odbora građanske inicijative “Uzmite novac strankama”, koja je 12. svibnja u ponoć počela prikupljati potpise za raspisivanje referenduma o ukidanju proračunskog financiranja političkih stranaka, poručili su nakon prvog dana prikupljanja potpisa da su građani oduševljeni.

“Građani su oduševljeni.  Iako nam je prvi dan donio loše vrijeme, uspjeli smo probiti blokadu i pokrenuti javnu raspravu o financiranju stranaka”, izjavio je u nedjelju Hini Denis Martinić, predstavnik Organizacijskog odbora Inicijative “Uzmite novac strankama”, koja je u ponoć 12. svibnja počela prikupljati potpise za raspisivanje referenduma o ukidanju proračunskog financiranja političkih stranaka.

Uvjeren je da će svaki novi dan donijeti sve bolje rezultate, da će građani postati sve svjesniji moći svog potpisa i svog glasa.

“Vjerujem da će oduševljenje pokrenuti val novih aktivista koji će se i sami priključiti u oslobođenje zemlje”, poručuje Martinić.

Referendumom će se tražiti izmjene Ustava na način da se zabranjuje financiranje političkih stranaka iz sredstava državnog proračuna, proračuna općina, gradova i županija, pa čak i mjesnih odbora, a potpisi za referendum prikupljat će se od 12. do 26. svibnja.

Organizatori su 11. svibnja najavili da će štandovi biti raspoređeni diljem zemlje na više od 500 lokacija sa više od 4000 aktivista od kojih je njih preko pola iz redova Živog zida.

Živi zid je za sada jedina stranka koja se priključila ovoj inicijativi, a glavni tajnik Živog zida i nositelj stranačke liste za EU izbore Tihomir Lukanić  na predstavljanju inicijative pozvao je građane diljem Hrvatske da daju svoj potpis kako bi se “završilo jedno tužno, mračno razdoblje moderne hrvatske povijesti i započelo s gradnjom novog sustava bez parazitskih stranaka”.

(Hina)

foto:  HINA/ Marina BUJAN/ ua

Tagovi: "Uzmite novac strankama", referendumska inicijativa,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

Vezane vijesti

Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE