Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Rijeka Online: Na što su potrošena 73 milijuna kuna duga Grada Rijeke Republici Hrvatskoj?

Burić: Sramotno je glasanje gradskog vijećnika Laburista Vedrana Sabljaka, jednog od sindikalnih čelnika u Brodogradilištu "3. maj", za povećanje komunalne naknade koju će morati plaćati svi

Objavljeno 08.03.2019
Ivona Amidžić

Predsjednik političke stranke Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić u petak je na konferenciji za novinare javno pitao riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela na što su potrošena 73 milijuna kuna koje Grad duguje Republici Hrvatskoj za 55-postotni udjel od iznosa prikupljenog otkupom stanova sa stanarskim pravom.

Burić je reagirao na Obersnelove tvrdnje po kojima nije problematično namirenje dijela toga duga od 49 milijuna kuna ustupanjem vlasništva nad desetak nekretnina u središtu grada državi, ističući da Nezavisna lista Bura tu vidi veliki problem za Rijeku.

“Gradonačelnik bezobzirno obmanjuje kad tvrdi da je ovaj dug nastao u posljednjih pet do šest godina jer je vidljivo iz nalaza državne revizije još iz 2009. godine da je u toj godini nepodmiren dug Grada Rijeke državi na ime dijela iznosa od otkupa stanova 6,2 milijuna kuna”, rekao je Burić.

Burić: “Uljanik grupa je ostala dužna 20 milijuna kuna za komunalnu naknadu ‘3. maja’ Gradu Rijeci, i to zato što gradonačelnik nije želio pokrenuti prisilnu naplatu, što smo predlagali”

“Na ovaj način je godinama gradski proračun pogrešno sastavljan jer se nepodmiren dug državi koristio za druge namjene”, ustvrdio je i upitao kako će se sad, nakon što se državi prepusti vlasništvo nad nekretninama u kojima su uglavnom tijela državne uprave, nadoknaditi 5,3 milijuna kuna godišnje koliko je država na godinu plaćala za najam tih prostora gradu.

Hrvoje Burić tom je prigodom ocijenio sramotnim glasanje gradskog vijećnika Laburista Vedrana Sabljaka za povećanje komunalne naknade na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Naime, kako je rekao Burić, Sabljak je ujedno jedan od sindikalnih čelnika u Brodogradilištu “3. maj”. “Uljanik grupa je ostala dužna 20 milijuna kuna za komunalnu naknadu ‘3. maja’ Gradu Rijeci, i to zato što gradonačelnik nije želio pokrenuti prisilnu naplatu, što smo predlagali”, rekao je.

Sad će taj dug platiti svi poduzetnici i građani, uključujući i radnike “3. maja”, rekao je Burić, ističući kako je nepojmljivo da jedan sindikalist glasa za poskupljenje koje će morati plaćati svi, pa i radnici “3. maja”.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: 3. maj, dug, grad rijeka, hrvoje burić, republika hrvatska, uljanik, vojko obersnel,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE