Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Rijeka ponovno domaćin Europskog juniorskog prvenstva za skokove u vodu

190 natjecateljica i natjecatelja dolaze iz 24 države, ne samo iz Europe, nego i Turske i Rusije, zajedno sa stručnim osobljem ukupno je prisutno 310 osoba

Objavljeno 18.06.2021
Ivona Amidžić

Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu održavat će se na Bazenima Kantrida od 21. do 27. lipnja 2021. godine, a okupit će čak 190 natjecateljica i natjecatelja koji dolaze iz 24 države.

Prvenstvo za skokove u vodu koje se po drugi puta održava u Rijeci najavili su u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Marco Birri, operativni voditelj, LEN, Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza, Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke iDavid Ledinski, član Hrvatske reprezentacije skokova u vodu.

Domaćinstvo ovogodišnjeg natjecanja Rijeci dodijelila je krovna europska organizacija za vodene sportove LEN krajem veljače ove godine, a organizatori natjecanja su Riječki sportski savez i Klub skokova u vodu „Primorje 2010″.

Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu u Rijeci se održalo i 2016. godine kada je na Bazenima nastupilo ukupno 176 natjecateljica i natjecatelja iz 28 zemalja.

Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza kazala je kako je ovo drugi put da nam je LEN povjerio organizaciju ovog natjecanja, budući da je prvo s velikim uspjehom održano 206.g.

Otvaranje Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu predviđeno je za ponedjeljak 21.06. u 16,30 sati, ali zbog Covida i mjera koje se moraju poštivati publika neće moći prisustvovati natjecanjima. Zbog zaštite natjecatelja i predostrožnosti svi natjecatelji, treneri i stručno osoblje nalazit će se svo vrijeme u balonu, a natjecatelji su smješteni u dva hotela u kojima osim njih nema drugih gostiju. Na natjecanja će ih svaki dan voziti isti vozači u istom autobusu. Sve se natjecatelje testira pri dolasku, testirat će ih se i sredinom natjecanja kao i pri odlasku s natjecanja, rekla je Pešić Bukovac, zahvalivši LEN-u na ukazanom povjerenju.

Marco Birri, operativni voditelj, LEN-a naglasio je kako se u Rijeci, s obzirom na dugogodišnju suradnju i brojna natjecanja koja su ovdje održana u suradnji s Gradom Rijeka, osjećaju kao kod kuće. S obzirom na sve aspekte održavanja natjecanja u uvjetima korone, možemo reći da smo spremni za natjecanje. Rijeka je još jednom pokazala da je izvrstan partner i ne dvojim da će i ovaj puta biti dobar domaćin.
Pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković također je zahvalio LEN-u na ukazanom povjerenju te zaželio svim natjecateljima da se dobro u Rijeci osjećaju i ponovno vrate David Ledinski, član Hrvatske reprezentacije skokova u vodu kazao je kako reprezentaciju čini osam natjecatelja i vjeruje da će ostvariti finala u više disciplina.

190 natjecateljica i natjecatelja dolaze iz 24 države, ne samo iz Europe, nego i Turske i Rusije, zajedno sa stručnim osobljem ukupno je prisutno 310 osoba.

foto: Grad Rijeka

Tagovi: bazeni kantrida, domaćin, juniorsko prvenstvo, Rijeka, skokovi u vodu,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE