Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Sigurnost na Facebooku još jednom poljuljana – procurile privatne poruke 81 tisuće ljudi

Ona bajka o tome da je sigurnost na prvom mjestu pada u vodu, nakon što su osobni podaci 257 tisuća korisnika te privatne poruke od 81 tisuće postali dostupni svima

Objavljeno 02.11.2018
Josipa Maksimović

Sigurnost korisnika Facebooka, ugrožena je nakon što su osobni podaci 257 tisuća korisnika Facebooka, uključujući privatne poruke 81 tisuće korisnika, dostupni online od početka rujna, a podijelili su ih navodno ruski hakeri, izvijestili su iz BBC-ijeva servisa na ruskom.

Podatke na online forumu objavili su hakeri tvrdeći da imaju pristup osobnim podacima 120 milijuna korisničkih računa, nudeći za 10 centi prodaju jednog profila, piše BBC.

BBC tvrdi da je kontaktirao pet korisnika iz Moskve, Belgoroda i Perma koji su potvrdili da su prepiske dostupne online zaista njihove privatne poruke s Facebooka.

Analiza koju je provela britanska tvrtka za kibernetičku sigurnost Digital Shadows pronašla je 12 tisuća od 257 tisuća korisnika u Rusiji, a 47 tisuća korisnika koji su rekli da su iz Ukrajine.

Do platforme na kojoj su se pojavili podaci ili koja je stvorena da se na njoj pojave, vode ruski linkovi, pokazuje istraga koju je proveo BBC. Povezana je s IP adresom u Sankt Peterburgu, tvrdi BBC.

(Hina)

Tagovi: facebook, hakeri, rusija, sigurnost,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE