Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Sisački vatrogasci dobili 30-metarske samohodne auto-ljestve

 Novo vatrogasno vozilo zapovjedniku JVP-a Sisak predala je u srijedu sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, s obzirom da je novac za tu potrebu izdvojen iz gradskog proračuna.

Objavljeno 14.11.2018
Marko Leskovar

Sisačka Javna vatrogasna postrojba dobila je 30-metarske samohodne auto-ljestve vrijedne 537.000 kuna, čime su u cijelosti zadovoljene trenutne potrebe sisačkih vatrogasaca.

Novo vatrogasno vozilo zapovjedniku JVP-a Sisak predala je u srijedu sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, s obzirom da je novac za tu potrebu izdvojen iz gradskog proračuna.

“Važno nam je da Javna vatrogasna postrojba, odnosno ti hrabri i požrtvovani ljudi budu opremljeni što boljom i sigurnijom opremom. Na ovaj smo način zamijenili 42 godine stare ljestve, koje više nisu bile sigurne za korištenje. Sada će moći osjetno sigurnije obavljati svoje intervencije, za koje želimo da ih bude što manje. Drago mi je da je Grad na taj način ispunio svoju obavezu”, rekla je gradonačelnica.

Zapovjednik sisačkog JVP-a Miroslav Golub izrazio je zadovoljstvo što je novim vozilom osjetno poboljšan i unaprijeđen vozni park, s obzirom da su sada vatrogascima s novim ljestvama dostupne i najviše zgrade u Sisku i okolici.

Sisačka Javna vatrogasna postrojba ima 52 djelatnika i 16 vatrogasnih vozila. Samo ove godine postrojba je u suradnji s DVD-ima imala 513 uspješnih intervencija. Spašena je imovina vrijedna 7,5 milijuna kuna, a šteta koja je nastala iznosi 1,6 milijuna.

U tim događajima koji su zahtijevali vatrogasne intervencije (požari, poplave, prometne nesreće i druge opasne situacije) šest je osoba poginulo, a 18 je teško ozlijeđeno.

Tagovi: ljestve, sisak, vatrogasci,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE