Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Slaven Dobrović: Nakon moga odlaska iz ministarstva zastalo je financiranje ekološke infrastrukture, a punom snagom krenulo na realizaciju CGO

Slaven Dobrović odgovara županu Dobroslaviću o CGO Lučino razdolje, “Nakon moga odlaska iz ministarstva zastalo je financiranje ekološke infrastrukture, a punom snagom krenulo na realizaciju CGO”

Objavljeno 09.02.2020
Andrija Lukretić

Saborski zastupnik Mosta Slaven Dobrović osvrnuo se na prošlotjedno potpisivanje ugovora o financiranju CGO Lučino razdolje u Dubrovačko- neretvanskoj županiji, istaknuvši da je to loše i jako skupo rješenje, od pola milijarde kuna javnog novca, s jako lošim utjecajem na okoliš, Malostonski zaljev i dubrovački akvatorij.

Dubrovačko-neretvanski župan Dobroslavić izjavio je kako je CGO Lučino razdolje usklađen s Planom gospodarenja otpadom donesenim za Dobrovićeva mandata u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, na što Dobrović odgovara:

“Župana Dobroslavića treba podsjetiti da je ovim Planom iz 2017. prioritet stavljen na recikliranje, a kapaciteti CGO-a, pogona za obradu nerazvrstanog otpada ograničeni su na maksimalnih 40 posto u odnosu na količine otpada koje na području nastaju. To je stvorilo silan nemir među zainteresiranima za ovu unosnu gradnju promašene infrastrukture pa je Vlada brzo po mom odlasku s mjesta ministra donijela Odluku o implementaciji plana gospodarenja otpadom kojom je kapacitet CGO-a podigla s 40 na 57 posto ukupnih količina otpada”, ističe Dobrović.

Napominje kako je nadležno ministarstvo nakon njegova odlaska zastalo s financiranjem ekološke infrastrukture, sortirnica i kompostišta, a istodobno punom snagom radilo na realizaciji CGO.

“Očito je puno više poleta i interesa za ove prilično skupe nabave javnim novcima, nego za jednostavniju i jeftiniju ekološku infrastrukturu koju uz veći prioritet krasi samo javni interes i očuvanje okoliša”, zaključuje Dobrović.

Tagovi: Lučino Razdolje, most, slaven dobrović,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE