Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Slovenska policija u zadnja 4 dana privela više od 120 ilegalnih migranata

Na području Ljubljane zadnjih su dana otkrivena 24 migranta, a na području Novoga Mesta njih 59, pa je većina već vraćena hrvatskoj policiji.

Objavljeno 27.05.2019
Antonela Verković

Slovenska policija je od petka do ponedjeljka zbog nezakonitog prijelaza granice privela više od 120 ilegalnih migranata, a uhvatila je i više organizatora tih prijevoza, prenijeli su slovenski mediji po izvorima iz policije.

Na području Ljubljane zadnjih su dana otkrivena 24 migranta, a na području Novoga Mesta njih 59, pa je većina već vraćena hrvatskoj policiji.
Više desetaka migranata privedeno je ovih dana i na području policijskih uprava Kopar i Nova Gorica, a pojedini i na području Obrežja, Maribora i Metlike.

Među migrantima su najviše državljani Pakistana, Bangladeša,  Alžira, Iraka i Maroka, a ima i nekoliko državljana Kine,Turske i Senegala, navode slovenski mediji.

Otkriveno je i više vozača koji su migrante ilegalno uveli u Sloveniju. Jedan je 65-godišnji prijevoznik iz Srbije, a drugi albanski državljanin koji je migrante vozio u vozilu talijanskih oznaka, a određen mu je pritvor.
Slovenska policija potvrdila je nedavno da je u prva 4 mjeseca ove godine privela više od 2500 stranaca koji su ilegalno prešli granicu,  a većina je u sklopu ugovora o readmisiji vraćena hrvatskoj policiji.

(Hina)

FOTO: Pixabay ilustracija

Tagovi: ilegalni migranti, migranti, policija, slovenija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE