Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Stručnjaci djeci u razvojnoj fazi preporučuju svakodnevnu tjelesnu aktivnost od 60 minuta

Usvajanje zdravih životnih navika izgrađuju se od malih nogu, a atletsko natjecanje za djecu uzrasta od 9-13 godina idealno je otkrivanje ljubavi prema sportu i fizičkoj aktivnosti...

Objavljeno 16.06.2020
Ivona Amidžić

Jeste li znali da stručnjaci djeci u razvojnoj fazi preporučuju svakodnevnu tjelesnu aktivnost pod stručnim vodstvom u trajanju od 60 minuta?

Istraživanja pokazuju kako se u Hrvatskoj tek 39% dječaka i 26% djevojčica u dobi od jedanaest godina bavi tjelesnom aktivnošću. U obzir treba uzeti i činjenicu da se djeca kroz odrastanje sve manje bave sportom pa se u dobi od petnaest godina samo 25% dječaka nastavlja redovito baviti tjelesnom aktivnošću dok je tek 12% djevojčica tog uzrasta tjelesno aktivno.

Upravo zato projekt #60minutaKRENI u sklopu Erste Plave Lige promiče značaj svakodnevne fizičke aktivnosti. Usvajanje zdravih životnih navika izgrađuju se od malih nogu. Erste Plava liga, atletsko natjecanje za djecu uzrasta od 9-13 godina idealno je otkrivanje ljubavi prema sportu i fizičkoj aktivnosti.

Osmoškolci će i ove godine imati priliku otkriti i pokazati svoje talente u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu – utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexu. Veliko finale održava se u sklopu najstarijeg natjecanja u Hrvatskoj, popularnom Hanžekovićevom Memorialu. Nastup s najvećim svjetskim zvijezdama i poznatim hrvatskim atletičarima poput Sandre Perković, Sare Kolar i Filipa Mihaljevića tako postaje nezaboravno iskustvo za sve mališane.

Kvalifikacijska natjecanja održat će se prema kalendaru:

  • Rijeka 17. lipnja
  • Zadar 18. lipnja
  • Osijek 18. lipnja
  • Knin 19. lipnja
  • Makarska 20. lipnja
  • Pula 24. lipnja
  • Vukovar 30. lipnja
  • Čakovec 11. srpnja
  • Zagreb 11. rujna

Otkrijete vaš najbliži grad i prijavite se na natjecanje Erste Plave Lige https://www.ersteplavaliga.com/#registracija.

Tagovi: djeca, fizička aktivnost, mladi, sport, tjelesna aktivnost, zdravlje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE