Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Theresa May: radnici iz EU, tretirat će se kao i oni iz bilo koje druge zemlje

Theresa May je naglasila da će novi sustav osigurati smanjenje broja nisko kvalificiranih imigranata

Objavljeno 02.10.2018
Josipa Maksimović

Britanska premijerka Theresa May, izjavila je da će britanski imigracijski sustav nakon Brexita dati prednost visoko kvalificiranim radnicima, dok će radnike iz EU-a tretirati jednako kao i iz bilo koje druge zemlje.

“Bit će to sustav utemeljen na radnim vještinama, koji vrednuje sposobnosti radnika, a ne odakle dolaze. Bit će to sustav koji gleda po cijelom svijetu i privlači ljude s vještinama koje trebamo”, rekla je May u priopćenju.

Dodala je da će Britanija, kada napusti Europsku uniju, uspostaviti “imigracijski sustav koji će okončati, jednom zauvijek, slobodno kretanje” europskih građana u Velikoj Britaniji.

May je naglasila da će taj novi sustav osigurati da se smanji broj nisko kvalificiranih imigranata.

“Taj novi sustav omogućit će smanjivanje imigracija niskokvalificiranih osoba”, dodala je. “Time će Britanija krenuti putem smanjivanja imigracija na održive razine, kao što je obećano”.

Upravo su strahovi od dolaska imigranata bili ključni pokretač glasovanja 2016. za izlazak iz Europske unije.

May je ranije obećala u programu predstavljenom biračima uoči parlamentarnih izbora u lipnju 2017. da će smanjiti broj imigranata na manje od 100.00 ljudi godišnje, dok je 2016. u Britaniju došlo njih 273.000.

Britanska premijerka trebala bi izložiti pojedinosti svog plana u govoru u srijedu na kongresu Konzervativne stranke u Birminghamu.

Po novim pravilima, osobe koje će željeti započeti život u Velikoj Britaniji morat će dokazati da imaju dovoljnu razinu primanja. Isto tako, neće smjeti zauzimati radna mjesta na koja bi inače došli britanski radnici.

Vize za studente bit će izuzete iz tih kriterija.

(Hina)

Tagovi: Brexit, Britanija, eu, imigranti, rad,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE