Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Kolumna čitatelja

Tko je iznad Hrvatskog sabora?

Grad Rijeka i njeni građani mislim da mogu biti primjer tolerancije prema drugima i drugačijama ali gradonačelnik našeg grada to na žalost nije.

Objavljeno 15.06.2018
Marko Babić

U posljednje vrijeme bile su vrlo aktualne dvije referendumske inicijative: jedna o izmjeni izbornog zakonodavstva i druga inicijativa o poništenju ratifikacije Instambulske konvencije.

Ne želim ulaziti u to je li ih trebalo podržati svojim potpisom ili ne. Osobni izbor svakog pojedinca. No ono što svakako mislim je to da je taj izbor svakom trebalo i omogučiti. Ja npr. kao građanin Rijeke nisam imao mogućnost tog izbora jer je gradonačelnik mog grada odlučio zabraniti skupljanje potpisa. Valjda on zna bolje od svih nas. Grad Rijeka i njeni građani mislim da mogu biti primjer tolerancije prema drugima i drugačijama ali gradonačelnik našeg grada to na žalost nije. Ne znam puno o referendumima no prošli tjedan pročitao sam kako je Hrvatski sabor spreman zaprimiti potpisne knjige i pokrenuti potrebne procedure (vjerojatno i provjeru ustavnosti). Znači Hrvatski sabor mora postupati u skladu s važećim zakonima i pocedurama, a gradonačelnik mog grada ne. Iz toga možemo zaključiti koristeći onu već otrcanu „Kako je iznad Hrvatskog Sabora samo dragi Bog“ ali ovaj puta i Vojko Obersnel.

Petar, Rijeka

foto: Hrvatski sabor

Napišite svoju kolumnu o temi po Vašem izboru i pošaljite nam ju na kontakt redakcije, najbolje ćemo objaviti i podržati Facebook promocijom.
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE