Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Todorić najavio politički angažman i poručio: Povjerenstvo potvrdilo da su Dalić i Marić krivi za otimanje Agrokora

 Ističe i da Hrvatska danas nije zemlja znanja, vladavine prava, nije zemlja koja brine o demografskom statusu, ekonomskom položaju građana niti same države.

Objavljeno 05.12.2018
Marko Leskovar

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić, koji je nedavno pušten iz istražnog pritvora uz visoku jamčevinu, u srijedu je najavio da će se politički aktivirati te uputio oštre kritike na račun premijera Andreja Plenkovića i Vlade, ističući i da je Povjerenstvo za sukob interesa potvrdilo da su bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić i ministar financija Zdravko Marić krivi za organiziranje otimanja Agrokora.

“Danas, nakon dvije godine mandata Vlade Andreja Plenkovića, Republika Hrvatska je socijalno, društveno i gospodarski potpuno uništena, devastirana, imamo kaos i diktaturu, svakodnevno gledamo razaranje institucija, najlošija smo članica EU, zadnji smo po svim pokazateljima, na samome smo dnu”, navodi Todorić na svom blogu.

Ističe i da Hrvatska danas nije zemlja znanja, vladavine prava, nije zemlja koja brine o demografskom statusu, ekonomskom položaju građana niti same države.

Za svoj kazneni progon ponavlja teze kako je riječ o otimačini Agrokora, “monstruoznom kriminalnom projektu neviđenom u povijesti ovoga dijela EU-a”, te navodi kako je to najbolji primjer koruptivne, antinacionalne vlasti, koja je planski otela budućnost građanima RH i državu bacila na koljena.

Todorić ne navodi detalje kako se misli politički aktivirati, ali ističe kako se na to odlučio kako bi promijenio “ovaj katastrofalan položaj Hrvatske”, gledajući “ovu diktaturu kojom upravlja premijer Plenković, kojom nesmiljeno nanosi ogromne štete RH, građanima uništava domovinu i njenu budućnost”.

Poručuje da se u Hrvatskoj mora okupiti sve ljudske potencijale, svakog pojedinca kako bi na najbolji način iskoristili nacionalna bogatstva – šume, vode, zemljišne površine i more, “kako bismo na najfunkcionalniji način realizirali nacionalne interese”.

Tagovi: agrokor, politika, todorić,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE