Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Toni Cetinski: ‘Ne osjećam se krivim’

Po izlasku iz sudnice izjavio kako se nada pravednom suđenju i da mu je žao zbog cijele situacije. Također je istaknuo da suosjeća s obitelji poginulih

Objavljeno 22.05.2019
Lucija Tokić

Pjevač Toni Cetinski u srijedu je na Općinskom sudu u Pazinu, na početku suđenja, rekao da se ne osjeća krivim zbog prometne nesreće koja se dogodila u Rovinju u studenom 2017. kada je poginuo 62. godišnji Ibrahim Kevljanin koji je u alkoholiziranom stanju ležao na cesti iza zavoja.

Prvog dana suđenja iznijeti su samo uvodni govori obrane i optužbe koje su na jednoiposatnoj raspravi imali priliku iznijeti svoje prijedloge i primjedbe.

Cetinski je u sudnicu ušao bez riječi i rekao da se ne osjeća krivim. “Uz duboko suosjećanje prema obitelji i što sam bio sudionik ove nesreće, ne osjećam se krivim”, kazao je Cetinski.

No,  Državno odvjetništvo ostalo je kod svoje teze da je Cetinski mogao izbjeći nesreću i da je trebao vidjeti pješaka koji je ležao na cesti.

Njegov odvjetnik Goran Marjanović istaknuo je da to nije bilo moguće te je zatražio da prometni vještak opet ode na mjesto nesreće. Ujedno je zatražio i vještaka pomoćnika koji bi dao svoje mišljenje, no taj njegov zahtjev je odbijen.

Nova rasprava je zakazana za 15. i 16. srpnja kada će biti ispitani vještaci i toksikolozi.

Toni Centinski je po izlasku iz sudnice izjavio kako se nada pravednom suđenju i da mu je žao zbog cijele situacije. Također je istaknuo da suosjeća s obitelji poginulih.

“Ne bih smio puno pričati, kao ni odvjetnik jer će sve to skupa dosta potrajati, a i situacija je takva kakva je. Mogu suosjećati s obitelji unesrećenog i žao mi je da sam sudjelovao uopće u takvoj nesreći gdje nisam imao mogućnosti izbjeći ni predvidjeti takvu situaciju. Ostalo će biti na sudu i ne znam kako će se to dalje razviti. Vjerujem u pravednost suda i da će sve dobro ispitati, svaku okolnost i svako vještačenje i da će na kraju sve završiti dobro. Neka bude pravedno”, poručio je Cetinski na izlazu iz sudnice.

U optužnici je utvrđeno da je Cetinski pregazio 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina koji je u akutnom i teškom alkoholiziranom stanju ležao nasred ceste u uskoj Pustoj ulici usred Rovinja i bijela dana i to u zavoju. Državno odvjetništvo tvrdi da je pjevač trebao prilagoditi brzinu i biti pažljiviji, a čak se navodi i da je preduboko bio zavaljen u sjedalo automobila, zbog čega nije uspio primijetiti pješaka koji je ležao na cesti.

(Hina)

foto: YouTube  (screenshot)

Tagovi: prometna nesreća, suđenje, Toni Cetinski,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE