Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

U Istri 46 novozaraženih, testirano dosad najviše uzoraka

"Broj novozaraženih je ponovno malo veći nego što smo bili navikli ranije, ali su ti brojevi posljedica nekontroliranog ulaska virusa u našu županiju prije desetak dana"

Objavljeno 03.11.2020
Ivona Amidžić

Novih 46 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u utorak u Istri, većinom su iz samoizolacije ili bliski kontakti, a testirano je dosad najviše uzoraka.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 733 uzoraka briseva na Covid-19 te je potvrđeno 46 novozaraženih osoba s područja županije. Kod tri osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima  i to dva slučaja iz Rijeke te jedan iz Zagreba, za 33 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, a u epidemiološkoj obradi je 10 osoba” , rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Inače, tijekom ponedjeljka, u Istri je testirano do sada najveći broj uzoraka briseva u jednome danu. Od jučer je izliječeno 20 osoba, trenutno je u Istri 301 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba,a u mjerama samoizolacije je 369 osoba.

“Broj novozaraženih je ponovno malo veći nego što smo bili navikli ranije, ali su ti brojevi posljedica nekontroliranog ulaska virusa u našu županiju prije desetak dana. Još uvijek su u najvećoj mjeri to kontakti već poznatih pozitivnih osoba ili iz mjera samoizolacije. Po ocjeni epidemiologa, takva situacija potrajat će još nekoliko dana nakon čega se očekuje ponovno smanjenje broja novooboljelih na dnevnoj bazi, barem što se Istre tiče”, istaknuo je Kozlevac.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: COVID-19, istra, koronavirus, oboljeli, slučajevi, testirani, zaraženi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE