Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

U Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu stanje se stabiliziralo

S COVID odjela otpušten je nešto veći broj pacijenata u odnosu na one koje se hospitalizira...

Objavljeno 18.09.2020
Ivona Amidžić

U Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu posljednjih nekoliko dana stanje se stabiliziralo, a s COVID odjela otpušten je nešto veći broj pacijenata u odnosu na one koje se hospitalizira, rekao je u petak Ivan Puljiz, predstojnik Klinike.

Dodao je da je tijekom proteklog vikenda oko 60 osoba bilo hospitalizirano, a jutros se na COVID-19 odjelima Klinike nalazi njih 48, od kojih je 30 muškaraca i 18 žena. Prosječna dob je 60 godina, a šest pacijenata je na aparatima za mehaničku ventilaciju, rekao je Puljiz u emisiji HTV-a Dobro jutro, Hrvatska.

Pacijenti koji su hospitalizirani su srednje teške do teže kliničke slike, većinom s upalom pluća kao komplikacijom COVID-19. Jedan dio pacijenata je povremeno na kisiku. Osim šest na respiratoru, ostali su klinički stabilni, dodao je.

U Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dolaze pacijenti iz Zagreba i okolice koji se ili testiraju na COVID-19 ili imaju koronavirus i tijekom izolacije su razvili simptome. Oni se prijavljuju na trijažu i u slučaju komplikacija se hospitaliziraju, pojasnio je.

“Jedan dio pacijenata, u slučaju većeg priljeva, se prelijeva u KBC Dubrava”, rekao je ravnatelj Infektivne klinike. Dodao je da u ovome trenutku imaju mjesta na COVID-19 odjelima.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, klinika, klinika fran mihaljević, koronavirus, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE