Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

U Klinici za psihijatriju Vrapče zasad nema širenja zaraze koronavirusom

"Bolnica potpuno normalno funkcionira, u punom opsegu te na razini funkcionalnosti nema nikakvih problema"

Objavljeno 03.09.2020
Ivona Amidžić

U Klinici za psihijatriju Vrapče zasad nema širenja zaraze koronavirusom, nakon što je virus dijagnosticiran kod četvorice bolesnika i jednog tehničara, potvrdila je u četvrtak ravnateljica Klinike Petrana Brečić.

Brečić je za Hinu rekla da su kasno sinoć stigli i rezultati testova za još 12 djelatnika koje su očekivali, te da su svi ti djelatnici negativni na koronavirus. Također su negativni i testovi 30 pacijenata i devet djelatnika s odjela koji se nalazi kat iznad odjela na kojem se zaraza pojavila, a koje su testirali preventivno.

Istaknula je da bolnica potpuno normalno funkcionira, u punom opsegu te na razini funkcionalnosti nema nikakvih problema.

Podsjetila je kako je u nedjelju koronavirus dijagnosticiran 35-godišnjem pacijentu, a nakon toga je pozitivan nalaz potvrđen kod još trojice pacijenata te kod jednog tehničara. Brečić je rekla kako je 35-godišnji pacijent Zavoda za muške psihotične poremećaje u subotu dobio temperaturu, te su odmah uzeli njegov bris, a kasno navečer u nedjelju dobili su rezultat da je Covid pozitivan i smjestili su ga u izolaciju.

Potom su za 30 pacijenata i 30 djelatnika uzeti brisevi. Od svih 30 pacijenata, pozitivna su četiri, uključujući i 35-godišnjaka kod kojeg je koronavirus dijagnosticiran u nedjelju, a u ponedjeljak je prebačen u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Od testiranih 30 djelatnika nalazi su tada bili gotovi za njih 18, te je jedan tehničar pozitivan, a rezultate testova za još 12 djelatnika se očekivalo, oni su stigli kasno sinoć i svi su negativni na koronavirus.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: koronavirus, pacijenti, tehničar, vrapče, zaraza,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE