Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

U Koprivnici otvoren novouređeni prostor za dijagnostiku magnetne rezonance

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić je najavio da će prijave za dijagnostiku s novim uređajem početi u siječnju

Objavljeno 18.12.2018
Lucija Tokić

Na Odjelu za radiologiju Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici danas je otvoren novouređeni prostor za dijagnostiku magnetne rezonance, a otvorenju su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štoromar te ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić izvijestio je da su uređenje prostora i nabavka magnetne rezonance stajali ukupno 10 milijuna kuna. Projekt je pripreman dvije godine, a potaknut je time što svake godine otprilike 3500 pacijenata iz Koprivničko-križevačke županije traži takve usluge u drugim županijama.

Devčić je najavio da će prijave za dijagnostiku s novim uređajem početi u siječnju, a od ukupno devet specijalista u bolnici šest će ih raditi na magnetskoj rezonanci. Osim toga, imamo i dovoljan broj zaposlenih inženjera, ustvrdio je.

Po riječima ministra Kujundžića, magnetska rezonanca je standard suvremene medicine. “Ona je bila veliki manjak u ovoj kući, iako se u koprivničkoj bolnici radi vrhunska medicina i sa skromnijim alatima”, kaže Kujundžić.

Štromar je ustvrdio kako će u Kujundžićevom mandatu biti najviše ulaganja u zdravstvo dosad, a tome svjedoči i novootvoreni prostor i puštanje u rad vrijednog dijagnostičkog uređaja u Koprivnici.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja također ulaže znatna sredstva u obnove objekata. Trenutno se obnavlja, ili će uskoro započeti, više od tisuću objekata u zdravstvu, školstvu i ostalih javnih zgrada, u ukupnoj vrijednosti od pet milijardi kuna, rekao je Štromar.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: Koprivnica, magnetna rezonanca, zdravstvo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE