Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Nekategorizirano

U Osijeku obilježen Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ od rujna 2019. godine jedina u Republici Hrvatskoj svakodnevno dijeli jutarnji doručak zahvaljujući donacijama

Objavljeno 17.10.2020
Darija Kovačić

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obilježava se svake godine 17. listopada u cijelom svijetu. Namjera je bila da se obilježavanjem ovog dana upozori na problem siromaštva i bijede te potrebe za njihovim poboljšanjem životnih uvjeta.  Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ iz Osijeka obilježila je Međunarodni dan borbe protiv siromaštva skromno pridržavajući se naputaka Nacionalnog stožera civilne zaštite sa 50 obitelji u socijalnoj potrebi, koji su strpljivo čekali na podjelu poštujući socijalnu distancu i noseći zaštitne maske.

“Priredili smo ugodno iznenađenje našim korisnicima s bogatim jutarnjim doručkom, te čokoladom Milka, napolitankama i kolačima kako bi se naše obitelji zasladile jer si to od svojih skromnih primanja ne mogu priuštiti. Ponosni smo jer smo vratili osmijeh na lica naših korisnika, ali na žalost velika većina ostaje bez ičega.” kazala je gospođa Štefica Čuček, predsjednica udruge Rijeka ljubavi.

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ od rujna 2019. godine jedina u Republici Hrvatskoj svakodnevno
dijeli jutarnji doručak zahvaljujući hrani pred istekom roka koju donira Konzum sa svojih 9 poslovnica i SPAR Hrvatska što uveliko ublažava i pomaže obiteljima u socijalnoj potrebi, ističu iz Rijeke ljubavi.

“Željno očekujemo realizaciju OP FEAD-a faza III, potporu Regionalne razvojne agencije OBŽ i našeg župana Ivana Anušića što bi vratilo veselje, kako za djecu tako i za sve ostale korisnike obitelji u socijalnoj potrebi. Želimo svijet bez gladi u kojem će biti moguće da jedni druge volimo, jer ruke koje pomažu mogu promijeniti svijet. Možda svim siromašnima treba čestitati, odati priznanje da uopće uspijevaju živjeti i preživjeti u takvom svijetu u kojemu su najčešće svedeni na brojke u statistici.” dodala je gospođa Štefica.

Tagovi: rijeka ljubavi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE