Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

U riječkom 3. maju štrajk ide dalje

Najavili su da će do početka idućeg tjedna štrajkati na svojim radnim mjestima, a da će nakon toga odlučiti daljnjim akcijama

Objavljeno 24.08.2018
Alan Srčnik

Štrajk u riječkom brodogradilištu 3. maj je nastavljen i u petak, radnici su ponovno došli na svoja radna mjesta, ali ne rade, ustrajni su u zahtjevu da im se isplati srpanjska plaća, a iz štrajkaškog odbora doznaje se kako su razočarani rezultatima jučerašnjih sastanaka u Vladi s predsjednikom uprave Uljanik grupe Giannijem Rossandom i potencijalnim strateškim partnerom Uljanika Dankom Končarem.

Štrajk u 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik grupi, počeo je u srijedu, a Štrajkaški odbor je najavio da će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva, tj. dok im se ne isplati plaća za srpanj. Traže i da se omogući nabava materijala, kako bi se u pogonima ponovno pokrenula proizvodnja, dovršili započeti brodovi i ugovorili novi poslovi.

Iz Štrajkaškog odbora ističu da su radnici uznemireni, da sve teže podnose iščekivanje plaća, pritisnuti kreditima i drugim obvezama.

Najavili su da će do početka idućeg tjedna štrajkati na svojim radnim mjestima, a da će nakon toga odlučiti daljnjim akcijama.

Iz  Štrajkaškog odbora  3. maja, jučer su naveli da su razočarani rezultatima sastanka o rješavanju problema u Uljanik grupi, na kojemu su u Banskim dvorima u Zagrebu sudjelovali  predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda i vlasnik Kermasa Danka Končara.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u četvrtak po završetku sastanaka, da Končar u ovom trenutku ne nudi model kojim bi se mogla osigurati plaća za radnike Uljanik grupe, a da nažalost neki model s tim ciljem ne nudi ni Uprava brodogradilišta.

Za danas u 11 sati najavljen je u 3. maju skup radnika, na kojemu se očekuje obraćanje predstavnika Uprave radnicima.

(Hina)

Tagovi: 3. mj, brodogradilište, štrajk, uljanik,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE