Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

U srijedu opći štrajk radnika Brodogradilišta 3. maj i Uljanika

Radnici brodogradilišta 3. maj, kao i cijele Uljanik Grupe , u srijedu će početi opći  štrajk jer im nisu isplaćene plaće za srpanj

Objavljeno 21.08.2018
Alan Srčnik

Radnici Brodogradiilišta 3. maj, kao i cijele Uljanik Grupe , u srijedu će početi opći  štrajk jer im nisu isplaćene plaće za srpanj, izjavio je u utorak zamjenik povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u Brodogradilištu 3. maj Veljko Todorović.

“Uprava  nije ispunila obećanje i nije uspjela osigurati novac za plaće”, rekao je Todorović i izvijestio da će radnici štrajkati na svojm radnim mjestima, a organizirat će se dežurstva tehničkih služba, vatrogasaca i drugih.

Todorović je rekao da je Sindikat metalaca Hrvatske “dobivao naznake da bi Uljaniku mogao biti odobren zajam HBOR-a, ali do danas u 13 sati zajam nije odobren, kada je u Puli, u sklopu postupka mirenja, održan sastanak Uprave Uljanika i sindikata”.

O tome  je sindikate,  istaknuo je Todorović, izvijestio predsjednik Uprave Uljanik Grupe Gianni Rossanda, koji je, po riječima Todorovića, “svjestan da nije uspio ispuniti svoje obveze”.

Brodogradilištu 3. maj u utorak  je deblokiran račun, nakon što im je u petak tijekom dana blokiran, izvijestili su u utorak iz toga riječkog brodogradlišta.

(Hina)

Foto: ilustracija

Tagovi: 3. maj, brodogradilište, štrajk, uljanik,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE