Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

U Varaždinu zbog covida umrla rodilja, dijete porođeno

„Riječ je o mladoj ženi od 32 godine koju smo uspjeli poroditi, ali je zbog komplikacija, odnosno teške upale pluća, preminula”

Objavljeno 04.05.2021
Ivona Amidžić

U varaždinskoj bolnici tijekom noći je zbog teške upale pluća uzrokovane covidom-19 umrla 32-godišnja rodilja, no liječnici su uspjeli poroditi dijete, izvijestio je u utorak ravnatelj bolnice Nenad Kudelić.

„Riječ je o mladoj ženi od 32 godine koju smo uspjeli poroditi, ali je zbog komplikacija, odnosno teške upale pluća, preminula”, rekao je Kudelić Hini.

Tijekom ovog mjeseca u bolnici je zabilježen linearni porast hospitalizacije osoba zaraženih koronavirusom, a iako se u posljednjih nekoliko dana brojka ustabilila kliničke slike bolesnika puno su teže.

Kudelić kaže kako je u prethodnom valu pandemije uz dvostruko veći broj hospitaliziranih pacijenata, odnosno njih 300, na respiratoru bio manji broj ljudi, najviše u jednom trenutku njih 24-ero.

„U ovom valu broj hospitaliziranih je upola manji, ali bolesnika koji zahtijevaju intenzivno liječenje i respiratore je između 25 i 30”, istaknuo je Kudelić

Ranije se ljudima stanje pogoršavalo nakon 10 do 15 dana, a danas je to razdoblje kraće pa pacijenti završe u bolnici već nakon pat ili šest dana, i to s naglim pogoršanjem.

„Ti pacijenti vrlo brzo završe na visokim dozama kisika, a nerijetko i na respiratoru. Osim toga, u prijašnjem valu statistika je govorila u prilog osoba starije životne koje su imale izraženije komorbiditete, a sad je sve veći postotak teže oboljelih koji nemaju drugih komorbiditeta”, naglasio je ravnatelj varaždinske bolnice.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: covid, dijete, koronavirus, rodilja, umrla, Varaždin, varaždinska bolnica,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE