Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

U Zagrebu 109 novooboljelih osoba od covida-19

Od 92 obrađene pozitivne osobe njih 20 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 32 osobe su kontakti covid pozitivnih osoba

Objavljeno 12.01.2021
Ivona Amidžić

U Zagrebu je u posljednja 24 sata, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), evidentirano 109 novooboljelih osoba od covida-19, priopćio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar”.

Broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih osoba je 40.999, što su 124 osobe više nego jučer. U gradu Zagrebu je 585 aktivnih slučajeva, navodi Nastavni zavod.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “Dr. Andrija Štampar” obavljena su 1003 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 95 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 92 osobe. Mjera samoizolacije izrečena je za 72 osobe.

Od 92 obrađene pozitivne osobe njih 20 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 32 osobe su kontakti covid pozitivnih osoba.

Pet osoba su štićenici i djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za devet osoba obrada je još u tijeku. Kod dvije osobe je moguća izloženost na radnom mjestu, a kod 10 u zdravstvenim ustanovama.

Deset osoba obrađeno je od strane liječnika obiteljske medicine i HZJZ-a. Kod jedne osobe je moguće izlaganje na području druge županije, a tri su osobe doputovale iz BiH.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 11 korisnika i osam djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, stožer, zagreb, zaraženi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE