Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

U Zagrebu 11 novih slučajeva zaraze

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar obrađeno je 236 uzorka, od kojih je osam bilo pozitivno

Objavljeno 02.08.2021
Ivona Amidžić

U Zagrebu je prema podacima HZJZ-a u posljednja 24 sata zabilježeno 11 novooboljelih od koronavirusa, a broj potencijalno ozdravljenih je 69.134, što je 57 osoba više nego dan ranije, izvijestio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar obrađeno je 236 uzorka, od kojih je osam bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 27 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 10 osoba. Od 31 pozitivne osobe, pet osoba su kontakti, 13 je za sada negativne epidemiološke anamneze.

Kod pet oboljelih osoba moguća je izloženost u drugim županijama, kod dvije osobe moguća je izloženost u zdravstvenim ustanovama, dok je kod jedne osobe moguća izloženost  tijekom izlazaka.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 213 aktivnih slučajeva.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, stožer, zaraženi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE