Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Varaždin: Covid pozitivni pacijenti više se neće pregledavati u kontejnerima

Od 1. rujna do 30. studenoga smrtnost u bolnici iznosila 70 posto...

Objavljeno 16.12.2021
Ivona Amidžić

Covid pozitivni pacijenti u Općoj bolnici Varaždin više se neće pregledavati u kontejnerima, već u kvalitetnijem i adekvatnijem prostoru novoizgrađenog objedinjenog hitnog bolničkog prijema u krugu bolnice, najavio je u četvrtak ravnatelj bolnice Damir Poljak.

Poljak je novinarima izjavio da je prošlog tjedna dobivena uporabna dozvola za dnevnu bolnicu, odnosno jednodnevnu kirurgiju, pa se kontejneri miču iz kruga bolnice.

“Ako se koronavirus i ova situacija i dalje nastave ovim intenzitetom, mi ćemo i te prostore prenamijeniti za dodatne smještajne kapacitete covid pozitivnih pacijenata da im možemo pružiti najkvalitetniju skrb”, kazao je i dodao da će ostali dio bolnice i dalje biti namijenjen pacijentima koji nisu covid pozitivni, za dijagnostičke i terapijske postupke i operativne zahvate u bolnici.

Govoreći o infrastrukturnim projektima, Poljak je rekao da je u Razvojnom sporazumu za sjever Hrvatske, vrijednom 1,5 milijardi kuna, jedan od najvećih projekata izgradnja Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin od gotovo 405 milijuna kuna.

Novinare je zanimalo je li točna informacija objavljena u nekim medijima da ta bolnica ima najveću smrtnost pacijenata na respiratoru, u odnosu na zagrebačke bolnice te one u Splitu i Rijeci.

Od 1. rujna do 30. studenoga smrtnost u bolnici iznosila 70 posto

Poljak je odgovorio da je smrtnost od 1. rujna do 30. studenoga iznosila 70 posto, da je riječ o osobama koje su uglavnom imale komorbiditete i bile opterećene malignim ili drugim kroničnim bolestima te da je to jedan od razloga tako velike smrtnosti.

“Opća bolnica Varaždin je u ovom i u drugim valovima prednjačila po broju hospitaliziranih covid pozitivnih pacijenata i u ovom smo valu imali 252, najviše tih pacijenata, i kad imate veći broj takvih pacijenata koje zbrinjavate, tada je i statistički veća smrtnost”, rekao je.

Kad je riječ o djeci, istaknuo je da je u varaždinskoj bolnici proteklih mjeseci na pedijatriji bilo hospitalizirano jedno ili dvoje djece, a trenutno nije hospitalizirano nijedno, a covid pozitivna djeca uglavnom dolaze u ambulantu na liječenje kroz dnevnu bolnicu i odlaze kući jer imaju blaže kliničke slike. Od početka pandemije u varaždinskoj bolnici nije bilo djece umrle od covida, naglasio je Poljak.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: bolnica, kontejneri, Varaždin,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE