Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Velika kolona vojnih vozila prošla kroz Split. Evo o čemu se radi

Kolona je stigla iz pravca ratne luke Lora.

Objavljeno 03.05.2022
Dorotea Hajduković

VELIKA kolona vojnih vozila jučer predvečer je prošla ulicama Splita. Čitatelj portala Dalmacija Danas snimio je kolonu koja se kretala Ulicom Supavla, prema izlazu iz Splita. Kolona je stigla iz pravca ratne luke Lora.

Dalmacija Danas doznaje da se radi o kretanju vozila koja sudjeluju na međunarodnoj vojnoj vježbi “Platoon Gunnery-Eagle Rapid 22”. U njoj sudjeluju pripadnici Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, a Oružane snaga Republike Hrvatske pružaju potporu u svojstvu zemlje domaćina.

“Obavještavamo građane da se zbog provedbe vježbe očekuje intenzivno korištenje prometnica u gradu Kninu: ulice Dr. Franje Tuđmana, ulice Kralja Tomislava, ulice Kralja Zvonimira, ulice Domovinskog rata, ulice fra Petra Kneževića, i to: 29. travnja 2022. te 2.,4.,12. i 13. svibnja 2022. godine.

Također, obavještavamo građane o ograničenom korištenju planinarskih staza koje vode na planinu Dinaru preko vojnog poligona “Josip Markić” Knin kao i zabrani pristupa vojnom poligonu.

Naime, od 27. do 30. travnja 2022. pristup vojnom poligonu “Josip Markić” je ograničen, a od 1. do 13. svibnja 2022. pristup vojnom poligonu bit će zabranjen”, objavili su još krajem travnja iz Ministarstva obrane.

Tagovi: kolona vozila, Lora, split, vježba,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE