Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

VELIKA ZAPLIJENA HAŠIŠA: Čak 120 kilograma!

Riječ je o čak 268 paketa hašiša i dva paketa s litrom hašišova ulja - krijumčario ih bugarski državljanin...

Objavljeno 27.03.2019
Antonela Verković

Policija i carina na Bajakovu su zaplijenili 268 paketa s oko 120 kilograma hašiša i dva paketa s litrom hašišova ulja koje je u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 48-godišnji bugarski državljanin.

Drogu je vozio u mercedesu B klase na kojemu su policajci uočili preinake te zatražili nalog za pretragu.

“Obavljenom pretragom u preinačenim dijelovima podvozja vozila pronađeno je ukupno 268 paketa s opojnom drogom tipa hašiš ukupne težine oko 120 kilograma i dva paketa hašiš ulja ukupne težine oko 1 kilogram”, navodi se u policijskom priopćenju.

Dodaju da je 48-godišnji vozač uhićen te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jedincu, dok je kaznena prijava proslijeđena Uskoku. Zaplijenjena droga je oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić.

U policiji podsjećaju da je u 2018. u Hrvatskoj zaplijenjeno oko 50 kilograma hašiša i više od dvije tone marihuanae, od čega je oko 500 kilograma marihuane zaplijenjeno na graničnim prijelazima na području PU vukovarsko-srijemske.

Na prijelazu Bajakovo zadnja velika zaplijena hašiša zabilježena je 2009. godine kada je pronađeno oko 90 kilograma te droge, dok se u narednim godinama radilo o zapljenama manjih količina od jednog do dva kilograma.

(Hina)

FOTO: foto HINA/ik

Tagovi: bajakovo, droga, hašiš, ulje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE