Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Veliko olujno nevrijeme poharalo sjeverozapad Hrvatske

Nevrijeme na području Istarske i Karlovačke županije izazvalo brojne probleme...

Objavljeno 04.08.2020
Ivona Amidžić

Istarska županija

Dana 3. kolovoza nešto prije 18:00 sati, šire područje Istarske županije zahvatilo je olujno nevrijeme, naročito zapadni dio Istre i okolicu Pule (Marčana i Ližnjan). Nevrijeme je trajalo nešto manje od dva sata.

Područjem grada Umaga prošla je „pijavica“, a zaprimljena je i dojava o nasukanoj jedrilici u Zambratiji (Umag), u koju je udario grom, te je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Zaprimljeno je više dojava građana o srušenim stablima i granama na prometnicama, zbog čega je bilo otežano prometovanje, o srušenim stupovima telefonskih i vodova električne energije, a srušene su i rampe na pružnim prijelazima u Puli i Smoljancima.

Stabla i granje padali su i po parkiranim vozilima te prouzrokovala znatnu štete. Bez električne energije nekoliko sati bila su područja općina: Marčana, Ližnjan, Buje i Labin.

Karlovačka županija

Dana 3. kolovoza nešto iza 18:00 sati, šire područje Karlovačke županije zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno tučom. Prema dojavama ima oštećenih krovova na stambenim i poslovnim objektima u gradu Duga Resa i predgrađu Karlovca (Švarča) (13 dojava), oštećenja na vozilima (pet dojava), srušenog drveća koje je palo na cestu kod Jarčeg Polja i u Sv. Petru, Duga Resa.

U kvaru je dalekovod Generalski Stol-Bosiljevo, te je to područje ostalo bez električne energije. Nadležne službe saniraju kvar.

foto: screenshot (ilustracija)

Tagovi: nevrijeme, oluja, olujno nevrijeme, pijavica, stabla,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE