Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Vili Beroš nositelj izborne liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici

Premijer Plenković je izjavio da se bivši ministar obrane Damir Krstičević neće kandidirati

Objavljeno 03.06.2020
Ivona Amidžić

Ministar zdravstva Vili Beroš bit će nositelj izborne liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici, nakon što je premijer Plenković izjavio da se bivši ministar obrane Damir Krstičević, koji je na prošlim izborima bio nositelj liste u toj izbornoj jedinici, neće kandidirati, piše HRT.

Gostujući u emisiji “Izaberi zdravlje”, Vili Beroš je rekao da ima dovoljno snage i za predizbornu utrku i brigu o zdravstvenom sustavu.

“Treba napomenuti da nisam sam i u jednom i u drugom slučaju. Iza mene stoje timovi, moji suradnici”, rekao je Beroši naglasio da je timski igrač.

Ministar zdravstva je istaknuo da je iznimno vezan za svoje mjesto, Jelsu na Hvaru, te da mu X. izborna jedinica stoga nije strana. Rekao je da mu je čast, ali i odgovornost što će nositi listu za X. izbornu jedinicu.

“Kao u svim svojim poslovima do sad, nastojat ću dati svoj maksimum i dokazati da je ova politika koju provodi Vlada i ministarstvo dobra politika”, dodao je.

Beroš je rekao da je Hrvatska u dobroj epidemiološkoj situaciji jer smo bili oprezni, ali takvi moramo ostati i dalje. Naglasio je da bi sada još bilo prerano proglasiti kraj epidemije.

“Svi govore o drugom valu, ne znam da li ga možemo uistinu očekivati, ali moramo biti oprezni i spremni za njega ako dođe”, poručio je.

Ministar je istaknuo da sinergija između struke, građana, politike, vlasti, medija je doprinjela ovakvoj epidemiološkoj situaciji: “Izvjesno je da je iza struke puno rada, promišljanja, praćenja situacije i tog potrebnog opreza kojeg stalno naglašavam.”

Beroš je naglasio da ga čudi da neki intelektualci navode politizaciju rada Stožera.

“Sve naše mjere bile su usmjerene ka očuvanju svakog pojedinog života naših građana i sprječavanju širenja tih virusa”, rekao je Beroš.

foto: screenshot

Tagovi: izbori, kandidatura, Ministar zdravstva, vili beroš, x. izborna jedinica,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE