Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Vlada komercijalno od kompanije MEHECO nabavila zaštitnu opremu za Hrvatsku

U Luci Rijeka u subotu je počeo iskrcaj druge pomorske pošiljke zaštitne opreme iz Kine, a brodom Maersk Huacho dopremljeno je ukupno oko 194 tona opreme

Objavljeno 27.06.2020
Ivona Amidžić

U Luci Rijeka u subotu je počeo iskrcaj druge pomorske pošiljke zaštitne opreme iz Kine, a brodom Maersk Huacho dopremljeno je ukupno oko 194 tona opreme, priopćeno je iz Vlade RH,

Među 194 tona zaštitne opreme su zaštitne naočale, odijela i rukavica koje je Vlada komercijalno nabavila od kompanije MEHECO.

Dopremljene su i zaštitne maske koje su Hrvatskom crvenom križu donirali Kineski crveni križ i Goran Martinović, nekadašnji hrvatski boksački reprezentativac, a danas uspješan poduzetnik koji u kineskom gradu Suzhou vodi boksačku školu Black Tie Boxing Academie.

Martinović je u jeku epidemije koronavirusa u Kini kineskim partnerima osigurao i vrijednu donaciju zaštitne opreme koja je dopremljena iz Hrvatske.

Vrijednost današnje pošiljke je oko 10,2 milijuna dolara. I ova je nabava u potpunosti financirana sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz kojega je Hrvatskoj za ove potrebe do sada odobreno oko 50 milijuna eura, navodi se u priopćenju Vladine službe za odnose s javnošću.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: COVID-19, eu, kina, koronavirus, pošiljka, zaštitna oprema,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE