Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

VLADA Suglasnost na dodjelu sredstava Fondu za stipendiranje branitelja i njihove djece

''Djeca hrvatskih branitelja i članova obitelji, djeca HRVI i dragovoljaca iz Domovinskog rata dobiti stipendije za srednjoškolsko obrazovanje i studiranje na fakultetu", istaknuo je ministar hrvatskih branitelja.

Objavljeno 19.07.2018
Antonela Verković

Vlada je u četvrtak na sjednici dala suglasnost na odluku Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji o dodjeli trećine prošlogodišnje neto dobiti, odnosno 7,7 milijuna kuna, Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

“Na taj način će djeca članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja i djeca HRVI i dragovoljaca iz Domovinskog rata dobiti stipendije za srednjoškolsko obrazovanje i studiranje na fakultetu”, istaknuo je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Fond Hrvatskih branitelja prošlu je godinu završio s dobiti od 23,3 milijuna kuna, što je za 3,5 posto više nego 2016. godine, istaknuo je Medved u obrazloženju odluke.

Vlada je usvojila i izvješće o radu Fonda za stipendiranje za prošlu godinu u kojoj je za školsku/akademsku godinu 2016./2017. dodijeljeno 5070 stipendija, ukupno vrijednih 16,2 milijuna kuna.

“U 2017. godini ostvarena je svrha fonda, a to je olakšavanje školovanja hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja koji se nalaze u teškoj ekonomskoj situaciji”, ustvrdio je Medved.

Ukupni rashodi Fonda za stipendiranje u prošloj su godini iznosili 16,5 milijuna kuna.

(Hina)

Tagovi: djeca hrvatskih branitelja, stipendije,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE