Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Vučić nagovijestio i mogućnost vojne intrevencije na sjeveru Kosova

'Naša vojska, ukoliko dođe do bilo kakvog ugrožavanja na Kosovu i Metohiji, zaštitit će naš narod'

Objavljeno 28.05.2019
Lucija Tokić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u utorak da će Vojska Srbije zaštititi srpski narod na Kosovu ukoliko bude ugrožen te je nazvao „licemjernim“ poruke predstavnika NATO-a da je jutros započeta akacija kosovske policije borba protiv korupcije i kriminala.

„Dovoljno nam je jasno o kakvom je licemjerstvu riječ i jutros sam naložio punu borbenu spremnost i naša vojska, ukoliko dođe do bilo kakvog ugrožavanja na Kosovu i Metohiji, zaštitit će naš narod“, rekao je Vučić u Skupštini Srbije gdje je danas nastavljena jučer započeta sjednica posvećena Kosovu.

Svjesni smo svega što se zbiva i nastavit ćemo raditi na očuvanju mira i stabilnosti, poručio je srbijanski predsjednik.

On je ponovio da Srbija „neće dopustiti novu Oluju“.

„Borit ćemo se da sačuvamo mir i stabilnost, ali bit ćemo spremni da u najkraćem mogućem roku zaštitimo naš narod. Ako dođe do daljnjih napada na srpski narod Srbija će pobijediti“, poručio je Vučić.

On je naglasio da je u povodu jutrošnje akcije specijalne kosovske policije ROSU u kontaktu s briselskom administracijom.

“Upoznali smo ih sa situacijom i oni su nam rekli da je u tijeku policijska akcija protiv kriminala i korupcije. Naravno, oni će uhititi još pet policajaca albanske nacionalnosti kako bi izgledalo da je to akcija protiv kriminala, a cilj je, zapravo, da se zaplaše Srbi“, ocijenio je Vučić.

On je ustvrdio da je kosovska policija uputila na sjever 73 vozila i još 50 stacionirala u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, a 15 na teritoriju općine Srbica.

„Do sada je potvrđeno uhićenje 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti na teritoriju tri općine, Zubin Potok, Leposavić i Kosovska Mitrovica“, rekao je Vučić zastupnicima u nastavku jučer započete sjednice o Kosovu.

Vučić je podsjetio kako je ranije upozorio na pripreme uhićenja na sjeveru Kosova i ukazao na to da će to „donijeti ogroman strah“ kod srpskog naroda na Kosovu.

(Hina)

foto: HINA/ TANJUG/ Tanja VALIĆ/ bg/ ml

Tagovi: aleksandar vučić, kosovo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE