Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Započinje dodjela ugovora o potpori poduzetnicima s potresom pogođenih područja

Potpora se dodjeljuje u iznosu do maksimalno 30 tisuća kuna, a sredstva za odobrene potpore isplaćivati će se jednokratno, počevši od sljedećeg tjedna...

Objavljeno 07.05.2021
Ivona Amidžić

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja započinje s dodjelom prvih ugovora o bespovratnoj potpori poduzetnicima s područja Sisačko-moslavačke županije, koji će tim sredstvima osposobiti svoje poslovne prostore nastradale u potresu te moći nastaviti raditi, priopćili su u četvrtak iz ministarstva.

Poziv je otvoren 1. veljače s ciljem osiguranja osnovnih uvjeta za nastavak obavljanja gospodarske djelatnosti mikro subjektima, prvenstveno obrtnicima, a uključuju sanaciju ili najam poslovnog prostora, opremanje interijera, nabavu strojeva i opreme, te obrtna sredstva potrebna za obavljanje poslovne djelatnosti.

Potpora se dodjeljuje u iznosu do maksimalno 30 tisuća kuna, a sredstva za odobrene potpore isplaćivati će se jednokratno, počevši od sljedećeg tjedna.

Prijavu na Poziv podnijelo je 877 poduzetnika čije su potrebe za financijskim sredstvima znatno premašivale iznos od 10 milijuna kuna koji je osiguran navedenim programom.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja  Tomislav Ćorić ističe kako je omogućavanje nastavka rada poduzetnicima na potresom pogođenom području državni prioritet.

“Kako bi se u potpunosti zadovoljile potrebe poduzetnika iskazane putem ovog Poziva, Ministarstvo će kroz rebalans proračuna osigurati dodatnih 7,6 milijuna kuna da bi svi prijavljeni dobili potrebna sredstva“, istaknuo je ministar Ćorić.

Ugovori sklopljeni po tom programu dodjeljivat će se sukcesivno, sukladno zaključenju procesa provjere prijava od strane Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Javne ustanove Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije. U priopćenju stoji da isplata bespovratnih sredstava kreće od sljedećeg tjedna.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: poduzetnici, potpora, potres, Sisačko-moslavačka županija, ugovori,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE