Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Zastupnica Selak Raspudić i vijećnik Vukelić o problemima nakon potresa u Zaprešiću

Vukelić: "Stara gradska centar Zaprešića zapuštena je i hitno su potrebni veliki zahvati, jer je nakon potresa jasno da pukom srećom nitko nije stradao."

Objavljeno 17.01.2021
Darija Kovačić

Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić i vijećnik Mosta Ante Vukelić iz Gradskog vijeća Zaprešića, danas su na konferenciji za novinare u centru Zaprešića upozorili na posljedice potresa koje nisu sanirane, te tešku situaciju stanovnika koji nemaju adekvatan smještaj, a Zaprešić je zapostavljen i od gradskih vlasti i saborskih zastupnika iz ove izborne jedinice.

Marija Selak Raspudić je istaknula dva osnovna problema nakon potresa u Zaprešiću:

“Jedan problem se odnosi na politiku zbrinjavanja građana koja bi bila konstruktivna i dugoročna, jer ovo do sada učinjeno nije dovoljno razrađeno i nije dovoljno za pronalaženje adekvatnog smještaja. Drugi problem, koji otvara problem obnove jest činjenica da dvije velike tvrtke dobivaju sve poslove obnove i pitanje je hoće li se transparentno obavljati i mogu li građani to pratiti, jer iako su građani Zaprešića pokazali solidarnost sa Sisačko- moslovačkom županijom, nakon potresa, ipak je dužnost državi da se pozabave i situacijom ovdje u Zaprešiću”, rekla je Selak Raspudić.

Vijećnik Mosta Ante Vukelić istaknuo je kako su u prvim danima građani Zaprešića bili solidarni sa stradalim područjima Petrinje, Gline, Siska, skupljala se od prvoga dana humanitarna pomoć, i nitko nije ništa tražio za sebe.

“Danas je ipak na red došlo ključno pitanje, a to je kako organizirati smještaj građana Zaprešića čiji su stanovi stradali. Glavni izazov je kako organizirati smještaj za građane koji su morali iseliti iz svojh domova, oni su u potrazi za stanovima, a to će im grad kratkoročno sufinancirati. Stoga bih pozvao sve građane Zaprešića da im ponude stanove koje daju u najam, jer su ljudi u potrazi za domom. Stara gradska centar Zaprešića zapuštena je i hitno su potrebni veliki zahvati, jer je nakon potresa jasno da pukom srećom nitko nije stradao”, rekao je Vukelić.

Zaključio je kako treba aktivirati projekt novo ruho starog centra Zaprešića , kojim bi se uključila obnova zgrada, ali za to se treba uključiti šira zajednica jer je project sveobuhvatan.

Tagovi: ante vukelić, Marija Selak Raspudić, most, politika, potres, zaprešić,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE