Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Zbog covida, otkazano svečano otvorenje nove pulske Opće bolnice

Opća bolnica Pula prošlog je mjeseca dobila uporabnu dozvolu za cjelokupan projekt izgradnje, čime je dovršena najvažnija investicija istarskog zdravstva u proteklih 30 godina

Objavljeno 12.01.2022
Ivona Amidžić

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, rasta broja zaraženih te broja umrlih od covida, istarski župan Boris Miletić donio je odluku o otkazivanju svečanog otvorenja nove pulske Opće bolnice, najavljenog za 17. siječnja, priopćeno je u srijedu iz ureda župana.

Naime, Opća bolnica Pula prošlog je mjeseca dobila uporabnu dozvolu za cjelokupan projekt izgradnje, čime je dovršena najvažnija investicija istarskog zdravstva u proteklih 30 godina.

Svečano otvorenje nove bolnice najavljeno je za ponedjeljak, 17. siječanja, no zbog pogoršane epidemiološke situacije, župan Miletić donio je odluku o njegovu otkazivanju.

Istarski župan konzultirao se sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije, a sa županovom odlukom o otkazivanju složio se i Ured premijera Andreja Plenkovića, koji je trebao biti na svečanosti.

“Nakon dugih godina čekanja, Istra ima novu, modernu i vrhunski opremljenu bolnicu, primjerenu 21. stoljeću i po uzoru na najrazvijenije europske regije. Nova bolnica je na ponos svih nas, a posebice na radost svih djelatnika i pacijenata, kojima i ovom prilikom zahvaljujem što su imali razumijevanja tijekom proteklih šest godina, koliko je trajala izgradnja”, rekao je župan Miletić i dodao da će se svečanost održati čim se poboljša epidemiološka situacija.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: bolnica, covid, koronavirus, odgođeno, otvorenje, pula,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE