Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Zbog suhog i vrućeg vremena ove se godine može očekivati mnoštvo požara

Područja u kojima se šumski požari mogu očekivati nisu više samo na jugu...

Objavljeno 03.06.2020
Ivona Amidžić

Zbog suhog i vrućeg vremena ove se godine može očekivati daleko više od prosječnog broja šumskih požara u Europi, izjavio je povjerenik za krizne situacije Janez Lenarčič.

“Očekuje se kako će ova sezona požara biti iznad dugogodišnjeg prosjeka kada je riječ o broju požara i spaljenoj površini u Europi”, rekao je Lenarčič na konferenciji za novinare.

Dodao je kako područja u kojima se šumski požari mogu očekivati nisu više samo na jugu, nego i u srednjoj i sjevernoj Europi”.

Ovoga proljeća u više europskih zemalja zabilježene su iznadprosječne temperature zbog čega je u nekima već bilo požara i s dolaskom ljeta stvar bi se mogla dodatno pogoršati.

Lenarčič je predstavio prijedlog Komisije o jačanju mehanizma civilne zaštite EU-a, uključujući EU koji će prema prijedlogu novog sedmogodišnjeg proračuna dobiti dodatne dvije milijarde.

Taj bi se novac trebao iskoristiti za stvaranje zaliha strateške opreme u slučaju izvanrednih zdravstvenih situacija, šumskih požara, kemijskih, bioloških ili radioloških incidenata i drugih izvanrednih stanja.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: ljeto, požar, sezona požara, šumski požari, vatrogasci,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE