Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Viralno

Zdrava probava započinje s temeljitim žvakanjem

Dobro sažvakati hranu prvi je korak prema dobroj probavi, kaže njemački gastroenterolog Martin Storr

Objavljeno 21.05.2018
Alan Srčnik

BERLIN, 18. svibnja 2018. (Hina/dpa) – Ako često patite od grčeva i loše probave odmah nakon obroka možda možete riješiti taj problem tako da temeljitije i pažljivije žvačete hranu, kažu stručnjaci.

Dobro sažvakati hranu prvi je korak prema dobroj probavi, kaže njemački gastroenterolog Martin Storr.

Dok crijeva uspješno rastvore većinu namirnica, hranu poput orašastih plodova i slične hrane treba prvo dobro sažvakati kako se ne bi ‘zaglavila’ u crijevnim naborima, kaže on.

Temeljito žvakanje hrane uz to stvara i osjećaj sitosti te može spriječiti bolove u trbuhu i vjetrove.

Pomaže i u ublažavanju žgaravice.

(Hina)

Tagovi: hrana, žvakanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE