Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Viralno

Zdravstveni insajder – ultrazvučna kavitacija hit tretman uoči ljeta, “radi” li ili ne?

Može li se s King shape – om uistinu skinuti masne naslage bez dijete i vježbe?

Objavljeno 22.05.2023
Darija Kovačić

Naša zdravstvena insajderica prikuplja iskustva iz hrvatskih zdravstvenih ustanova, provjerava koje su to mogućnosti dijagnostike i terapije ali iz aspekta pacijenata napisanih riječima medijskog profesionalca. Ovoga puta tema je bila ultrazvučna kavitacija koja nam omogućava da skinete neželjeni obujam na točno onim mjestima na kojima želite. Zvuči zanimljivo? Pročitajte u nastavku iskustvo naše insajderice 🙂

Osobno nisam osoba koja vjeruje u neka instant rješenja po pitanju mršavljenja, skidanja masnih naslaga i celulita.  I to zato što sam isprobala razno razne proizvode i znam da je jedina stvar koja stvarno “ radi” smanjiti unos hrane.  Stoga sam na priče o različitim uređajima za oblikovanje tijela bez kirurških zahvata, a kojima se danas hvale i neke od najrazvikanijih klinika za estetsku medicinu, gledala samo kao na dobar marketing.  Kada su mi u osječkom centru Slim & Fit ponudili  da odradimo četiri tretmana  za skidanje sala i zatezanje kože bila sam prilično skeptična. https://www.facebook.com/SlimandFitOsijek . Kako je moja bolna točka nešto masnih naslaga na stomaku, dogovorili smo se da isprobam uređaj za ultrazvučnu kavitaciju koji bi trebao isprazniti masne stanice na ovom području, te zategnuti kožu. Riječ je o uređaju King shape koji je istočno od Zagreba moguće isprobati samo u osječkom centru Slim & Fit.

Bez lažnih obećanja

– Treba odmah reći da nema čarobne formule. Osobe koje se odluče za ovaj tretman ne treba zavaravati, jer uz tretmane King shapeom ide i obavezan režim prehrane. Naime, smisao King shapea je da vam pomogne da skinete neželjeni obujam na točno onim mjestima na kojima želite. Znači on je prateći dio dijete odnosno redukcijske proteinske prehrane. Često klijenti znaju reći “ako ću biti na dijeti onda mi ne treba King shape” . Tada objasnimo da će vam dijete pomoći da smršavite, ali smršavit će vam cijelo tijelo. No, King shape pomaže da primjerice posebno otopite masne stanice na trbuhu ako tretiramo taj dio i upravo će onda taj dio rapidno mršavjeti u odnosu na ostatak tijela. Svatko uz tretman dobije i primjer jelovnika koji isključuje ugljikohidrate i šećere, objašnjava nutricionistica Marina Grubić

Lezi i uživaj – sve radi King shape

Ovo znači da je King shape idealan za sve one koji su ionako odlučili otići na dijetu prije ljeta, ali žele savršene rezultate na točno ciljanim mjestima. Po dolasku u salon prvo su me izvagali, te mi uzeli mjere. Smatra se da bi se između svakog tretmana King shapea, koji se radi u razmacima od sedam dana trebalo izgubiti po jedan kilogram. Mjerenje je pokazalo i da mi nedostaje mišićne mase, te da imam nešto malo viška masnog tkiva. No, ono što me oduševilo, činjenica je da me mjerenje biološke dobi pomladilo za više od deset godina.

Kako sam tretman radila na području trbuha, preporučuje se da se barem sat vremena prije tretmana ne konzumira hrana. Samo tretiranje traje nešto malo manje od sat vremena, a riječ je o potpuno bezbolnom postupku. Naime, tretman se izvodi u ležećem položaju, a nakon što se područje tijela koje će se tretirati namaže gelom, educirana djelatnica Slim & fita započinje tretman.

Topljenje masnih stanica pod temperatrurom od 41 C

Tretman se radi uz pomoć tri sonde. Prva sonda je zapravo vakuum s integriranom dualnom kavitacijom i radiofrekvencijom. Izvodi se 25 minuta kako se ne bi preopteretila jetra. Kod svakog stavljanja uređaja na kožu u prvom dijelu postupka vakuum uhvati dio kože i tkiva te ga lagano zagrije.  Tkivo se zagrijava na temperaturu 37-41° C što potiče stvaranje i reorganizaciju kolagenih vlakana. Postupak je u ovom dijelu potpuno bezbolan. Potom kreće tretman drugom sondom, odnosno vakuumom s endorolerima, radiofrekvencijom i infracrvenim laserom. Tretiranje se izvodi 15-ak minuta i njime zapravo započinje limfna drenaža. Za vrijeme tretmana osjeća se masažno lupkanje i toplina. Treća sonda je vakuum s radiofrekvencijom i infracrvenim laserom i izvodi se dodatnih desetak minuta. Pokreti su masažni u smjeru limfe i jako ugodni.

King Shape je uređaj koji kombinira više tehnologija; dualnu ultrazvučnu kavitaciju, radiofrekvenciju, infracrveni laser i endermologiju.
– Ta sinergija djeluje i na smanjenje obujma masnih stanica, mikrocirkulaciju i limfnu drenažu te učvršćuje vezivno tkivo. Sve nabrojane tehnologije su zajedno integrirane kroz različite aplikatore i aktiviraju se nakon vakuumskog usisa. Tretman je fokusiran samo na kožni i masni nabor tkiva u čašici bez djelovanja na okolno tkivo. To nam omogućuje u potpunosti sigurno i precizno djelovanje na metaboličke procese smanjenja obujma masnih stanica, drenažu, učvršćivanje veziva. Rezultat je smanjenje masnih naslaga, redukciju celulita i zatezanje kože, objašnjava naša sugovornica.

Sedam dana pauze

Nakon tretmana neophodno je sljedeća četiri dana biti na redukcijskoj prehrani. To znači bez unosa šećera i ugljikohidrata. Nije dozvoljeno čak niti povrće koje sadrži šećere kao što je primjerice mrkva ili voće bogatog šećerima. Tako da u obzir dolazi samo šumsko voće. Tretman se ponavlja nakon sedam dana. Broj tretmana ovisi o količini masnih naslaga, vrsti i stupnju celulita, metabolizmu i prehrambenim navikama klijenta. Ono što je mene najviše iznenadilo je da radi čak i ako se ne pridržavate ovakvih strogih prehrambenih naputaka. Osobno nisam bila potpuno disciplinirana. Ipak razlika u količini masnih naslaga na trbuhu je značajna i to samo nakon tri tretmana. Potpuno sam siguran da bih uz pridržavanje režima prehrane i dodatnih nekoliko tretmana salo na trbuhu potpuno nestalo.

S King shape-om skinuo 60 kg

U centru Slim &Fit kažu kako je najradikalniji primjer mršavljenja uz pomoć King shapea do sada kod njih ostvario jedan muškarac. Ovaj je Osječanin u godinu dana skinuo 60 kilograma.

– Riječ je o osobi koja je imala oko 150 kilograma. Uz pomoć King shapea i redukcijske prehrane došao je na 90 kilograma. No, ono u čemu je King shape najviše pomogao je da iza skidanja tako velikog broja kilograma nije ostao efekt “viseće kože”. Koža je potpuno zategnuta, napominje nutricionistica Grubić.

Minimalno 3 tretmana

Recimo i kako je ovaj tretman kontraindiciran kod onkoloških bolesnika, osoba s ugrađenim pacemakerom i metalnim implantantima. Također nije preporučjiv kod epilepsije, akutnih upala u trbušnoj šupljini, temperature, tromboze, težih bolesti jetre i bubrega, trudnica i dojilja te osoba koje su bile podvrgnute operativnim zahvatima u posljednja tri mjeseca. Početni rezultati trebali bi biti vidljivi odmah nakon tretmana.

– Potrebno je minimalno tri tretmana fokusirana na isto područje za konkretne rezultate. U jednom ciklusu se može raditi do 10 tretmana s razmakom sedam dana. Kod tretmana celulita na nogama najbolji rezultati su nakon mjesec do dva, napominje nutricionistica Grubić.

Pročitajte više na Zdravstveniinsajder.com

Tagovi: king shape, mršavljenje, ultrazvučna kavitacija, zdravstveni insajder,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE