Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

16-godišnjakinja koja stoji iza učeničkih prosvjeda nominirana za Nobelovu nagradu za mir

Njezin štrajk #FridaysforFuture pozvao je učenike širom svijeta da koračaju za klimatske promjene na 1.659 mjesta u 105 zemalja!

Objavljeno 16.03.2019
Antonela Verković

Greta Thunberg je 16-godišnja švedska studentica i aktivistica koja stoji iza globalnog pokreta za klimu.

Thunberg je najpoznatija po tome što sjedila ispred švedskog parlamenta svaki dan tijekom tri uzastopna tjedna u kolovozu 2018., kada je imala 15 godina, kako bi prosvjedovala zbog nepostojanja akcije u vezi s klimatskom krizom. Objavila je svoje akcije na Instagramu i Twitteru i ubrzo je postala poznata.

Sada je pak nominirana za Nobelovu nagradu za mir!

Nominacija za Nobelovu nagradu Thunberg objavljena je uoči njezina najvećeg štrajka do danas. Njezin štrajk #FridaysforFuture pozvao je učenike širom svijeta da koračaju za klimatske promjene na 1.659 mjesta u 105 zemalja.

“Predložili smo Gretu Thunberg jer ako ne učinimo ništa kako bismo zaustavili klimatske promjene, to će biti uzrok ratova, sukoba i još većeg broja izbjeglica”, izjavio je predstavnik norveškog parlamenta Freddy Andre Ovstegard. “Greta Thunberg pokrenula je masovni pokret koji smatram velikim doprinosom miru”, dodao je, o čemu piše PlantBasedNews.org.

FOTO: Greta Thunberg Instagram

Tagovi: 16-godišnjakinja, greta thunberg, klima, klimatske promjene, nobelova nagrada, nobelova nagrada za mir, prosvjed, škola, učenici,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE